Einnova es Agente Digitalizador Homologado por red.es para el Programa Kit Digital

Más información

10 consejos para maximizar beneficios en tu campaña SEM

Consejos para tus campañas de pago por clic o SEM

Si aún no estás familiarizado con el término SEM, con esta guía te diremos de qué se trata, orientaremos y daremos una idea global de cómo funciona. Para comenzar debemos definir las siglas “SEM”, que hacen referencia a “Search Engine Marketing” (“Márketing en Buscadores”) y a diferencia del SEO (El cual es posicionamiento orgánico) el “SEM” es de pago por clic.

Lo realmente interesante del SEM es que puedes segmentar tu campaña de manera geográfica, y seleccionar bajo qué palabras de búsquedas aparecer. Finalmente si y sólo si la persona hace click en el enlace mostrado, tú pagarás por esa visita. Todo esto a grandes rasgos, ya que el universo del SEM es más extenso y desde Einnova podemos ayudarte en tus campañas de Marketing en Buscadores.

1) Segmenta y vencerás: Es importante y el primer paso. Has de tener en cuenta que el mercado en internet es universal, por lo que deberás segmentar en cual área geográfica quieres aparecer.

2) Saca provecho a las herramientas de Google: Las combinaciones de búsqueda, palabras relacionadas y demás aproximaciones podrás definirlas con la herramienta de Adwords “Planificador de palabras clave”. Herramienta de gran utilidad para llegar a una mayor cantidad de personas, planifica y vencerás.

3) Palabras negativas: Dependiendo de tu campaña, producto o servicios que prestes deberás tener en cuenta que habrán palabras que chocan con los objetivos de tu empresa. Por ello Google Adwords permite añadir esas palabras negativas, lo que se traduce, a que realizando esa búsqueda no aparecerás en resultados.

4) Utiliza la creatividad: Es posible crear dentro de cada grupo de campañas, anuncios con textos diferentes. Para ello hemos de ser creativos y utilizar la imaginación, ya que con esto podremos llegar a más personas con búsquedas relacionadas a nuestras campañas.

5) La visibilidad y el resumen: Ten en cuenta que 70 caracteres en líneas descriptivas y 35 de URL visible será el espacio que tendremos para anunciarnos, captando el interés del futuro comprador que hará click en nuestro anuncio. Los textos deben ser llamativos, redactados de una forma original y creando visibilidad para destacar entre los demás anuncios.

6) Delimita los horarios: Decidiendo qué días y a qué horas aparecer podrás obtener más beneficios. Aunque esto dependerá de tu campaña y del resto de campañas que se anuncien en los días/horas, todo supeditado a la demanda de búsqueda de usuarios.

7) Maneja tus estadísticas: Enlazando tu cuenta de Adwords con Google Analytics podrás obtener información detallada de los hábitos del futuro comprador.

8) Optimiza tu web: No servirá de nada que tengas una campaña en Adwords y el usuario al hacer click en tu anuncio decida abandonar tu web por los tiempos de carga o peor aún; por la dificultad de navegar en tu web. Por ello desde Einnova queremos ayudarte a que optimices tus ventas y saques provecho a tus campañas.

9) Actualiza y vencerás: Como en el mundo actual, todo se trata de actualizar y no resistirse al cambio. Por ello habrá que estudiar y tener en cuenta los hábitos del consumidor. modificando los textos, palabras clave y de ser necesario: La estrategia.

10) No confundas SEM con SEO: Una de las dudas que más recibimos en Einnova sobre el SEM, es creer que está relacionado con el SEO. Esto no es cierto, ya que con el SEM mientras pagues aparecerás en listados de búsqueda y una vez que dejes de pagar, desaparecerás. Mientras que en el SEO es un posicionamiento orgánico que se va trabajando en el tiempo y los resultados son duraderos. Por eso queremos ofrecerte soluciones a la medida para tu campaña SEM o SEO. Sea cual sea la que elijas, nuestros especialistas están para asesorarte.

Einnova té dos membres qualificats de Google AdWords

logo_qualified_ind_google-300x300

Des d’Einnova volem estar sempre al dia de les últimes novetats, preparats i qualificats per oferir el millor servei als nostres clients. És per això que dues de les persones que formen part de l’equip de treball d’Einnova són membres qualificats de Google AdWords a totes les especialitzacions possibles. Ha estat un procés de formació llarg i ambiciós, al qual totes les empreses de màrqueting online que es preïn haurien d’aspirar per demostrar la seva vàlua i oferir les màximes garanties de qualitat als seus clients.

Antoni Biada, CEO i fundador d’Einnova, i Jordi Rosell, consultor de màrqueting online, i analista i desenvolupador web. Tots dos, experts en noves tecnologies, premiats, i amb àmplia experiència com a consultors en el sector online, poden assessorar-te de forma professional en tot el que fa al màrqueting online de Google Adwords.

einnova_premi

Els professionals que vulguin actualitzar i demostrar els seus coneixements poden preparar i obtenir la certificació de membre qualificat de Google AdWords. Per obtenir la qualificació, cal aprovar diversos exàmens: el primer d’ells de conceptes bàsics de publicitat de Google, i posteriorment de nivell avançat. Existeixen tres especialitzacions:

especializaciones-adwords

Els nostres experts, Antoni Biada i Jordi Rosell, estan qualificats en totes les especialitzacions possibles, el que demostra el nostre compromís amb la qualitat del servei que oferim als nostres clients. Volem saber el màxim per poder aplicar-ho al teu projecte i treure el major partit possible a la teva aposta a Internet.

Després d’obtenir la qualificació, els professionals reben un certificat amb la marca de Google i podran afegir el seu estat de qualificats al seu currículum vitae per demostrar els seus coneixements d’AdWords. L’obtenció del certificat de membre qualificat ofereix nombrosos avantatges:

  • Millors coneixements teòrics i pràctics de les eines d’AdWords.
  • Segell d’aprovació amb reconeixement mundial que certifica els coneixements d’AdWords.
  • Demostració de coneixements especialitzats mitjançant exàmens avançats que cobreixen àrees com recerca web, display, informes i anàlisi.

Exigeix ​​per a la teva empresa als millors professionals. A Einnova estem preparats per fer-te créixer a Internet. Informa’t aquí.

Indexar pàgina als cercadors: Posicionar i mantenir una pàgina posicionada a Google

lazonamasmiradaQuan crees una pàgina web i publiques el teu lloc a Internet els cercadors han d’indexar tots els continguts. El procés d’alta és clau, i necessita d’una empresa experta en Google, per poder aparèixer en bones posicions en els cercadors. No només representa donar-se d’alta, sinó que representa donar-se a conèixer per les paraules clau que et defineixen.

No n’hi ha prou amb crear la pàgina web i oblidar-se quan comences a aparèixer a Google. Has de mantenir i millorar les posicions, crear contingut nou i cuidar de tenir cada vegada més visibilitat.

Vigilar les posicions i treballar per mantenir-les, suposa un esforç multidisciplinari del qual estar al dia a dia de posicionament web (blog).

  • Facilitar la generació i edició de continguts.
  • Assegurar una aparença homogènia de tots els continguts d’acord amb un disseny corporatiu i amb la línia editorial.
  • Mantenir una coherència a l’estructura de seccions dels llocs web.
  • Aspectes tècnics com el contingut duplicat, orfe, enllaços trencats, etc.

Les empreses amb pàgines web ben col·locades entre els resultats de Google tenen avantatges sobre les altres.

UN CAS REAL: Actualitzacions

Una botiga de mobles disposava d’una pàgina web que no actualitzava des de fa temps i estava perdent visites.

Solució i actuació d’Einnova

Gràcies als sistemes de gestors de continguts i notícies actualitzables d’Einnova per a webs d’empreses, aquesta botiga pot ara renovar còmodament la seva pàgina web.

Beneficis

El web manté l’interès del visitant al llarg del temps i facilita la seva decisió de compra.

Claus de l’èxit

Metodologia, professionalitat, estratègia paraules clau, actualització en cercadors.

Què puc fer ara?

Posar-se en contacte amb Ennova perquè li facilitem noves paraules clau i vigilar el que ja ha aconseguit (informe de posicionament web sense compromís).

Et podem ajudar?

Analitzar enllaços externs per aconseguir un posicionament web de qualitat per a la meva web

Els enllaços entre pàgines web i dominis són alguns dels punts bàsics per millorar la visibilitat de la teva web en cercadors.

Això permet als motors de recerca analitzar les relacions entre llocs web. Google va trobant noves pàgines, nous enllaços mentre rastregen la web. Cada enllaç és un vot, l’important és si qui vota és creïble, fiable i amb suficient autoritat en la matèria o tema a optimitzar.

Larry Page 1999 va crear la seva recepta per «rankear» cada pàgina al seu lloc. La va anomenar «PageRank», el rànquing de Larry Page.

Molts consultors de posicionament web han buscat enganyar Google creant enllaços poc naturals, buscant sobretot la quantitat d’enllaços sense tenir gairebé en compte la qualitat dels enllaços.

Tots hauríem de ser conscients que el «SEO barat», pot sortir molt car. És millor contractar un expert a Google que no s’aprofiti de la teva web en lloc d’ajudar-te.

Si no pots dedicar temps al posicionament web, et recomanem que contractis nostre servei de posicionament web. De tota manera, valora si tens el proveïdor més adequat per fer-ho amb garanties.

linkbuilding-citation-flow

Perfil d’enllaços: Qualitat i Quantitat

Quin impacte tenen els enllaços externs en la qualitat del posicionament de la meva web

Popularitat
El nombre total de pàgines i dominis que t’enllacen et fan més popular, més important. Encara que si la quantitat sembla poc natural pots tenir problemes.

Veïnat d’enllaços (Neighborhood)
Quan el teu lloc està vinculat a llocs de confiança i bona reputació, el teu lloc web serà percebut com una font de confiança pels motors de cerca. La quantitat d’enllaços que reps de llocs amb molts enllaços no rellevants et poden arribar a perjudicar. Els projectes per desfer el posicionament negatiu tracten de treure els enllaços que et perjudiquen. Això implica molta gestió: Detectar quins enllaços són negatius, contactar amb el webmaster per sol·licitar la baixa, assegurar-se que hagin tret l’enllaç, etc. Estem treballant en una eina pròpia, ara fem servir un full de càlcul per a això.

Textos dels enllaços (Anchor Text)
Si fas servir sempre les mateixes paraules clau en els textos dels enllaços podries tenir problemes. El millor és tenir varietat en els textos dels teus enllaços.

Rellevància temàtica
Els llocs relacionats temàticament tenen més pes i els de poca rellevància despisten.

Frescor
Has d’actualitzar constantment la teva pàgina amb nou contingut, així els cercadors trobaran ràpidament la teva pàgina. Amb una periodicitat constant, els cercadors li donen una major importància als nous continguts.

 

SEO negatiu: El posicionament web que et perjudica

Hi ha qui intenta alterar el sistema de citacions entre llocs dels motors de recerca. Aquestes tècniques, anomenades col·lectivament «barret negre», estan en contraposició amb les legítimes o de «barret blanc».

  • Els esquemes d’enllaços o construccions artificials d’enllaços que manipulen el sistema de Google.
  • Pagar per enllaços està penalitzat per Google i poden treure el teu domini dels resultats de recerca. Això implicaria que rebràs ZERO visites des de Google.
  • Generar un volum elevadíssim d’enllaços des de molts llocs amb poca autoritat tampoc agrada a Google i els devalua.

No creus que el SEO barat pot sortir-te car?

Unnatural inbound links: Com actuar davant l’avís d’enllaços perjudicials de Google?

Hem detectat que alguns dels enllaços que apunten al seu lloc estan utilitzant tècniques fora de Directrius per a administradors web de Google.

Tens Google Webaster Tools configurat al teu domini? Si no és així, configura’l o contracta el servei de posicionament web perquè ho fem nosaltres per tu.

Què fer si reps una notificació de que el teu domini ha rebut enllaços poc naturals?

  1. Analitza les estadístiques de visites de la teva web per veure si baixen les teves visites que provenen de Google.
  2. Verifica que el teu proveïdor de posicionament web o redactor no utilitza tècniques de «barret negre» (Vídeo sobre consells de Google per contractar un SEO respost per Einnova).
  3. Realitza o contracta una auditoria SEO del teu perfil d’enllaços rebuts per utilitzar eines professionals per detectar enllaços poc naturals.
  4. Tracta d’eliminar tots els enllaços perjudicials. Demana’l als autors dels enllaços. Sol·licita l’eliminació dels enllaços als propietaris de la web. Aquest procés consumeix molt de temps i no hi ha una garantia total, no pots tenir control sobre tots els llocs que t’enllacen.
  5. Demana la reconsideració a Google.

En què consisteix l’auditoria del perfil d’enllaços que realitza Einnova?

Identificació d’estratègies d’enllaços

1. Comparació de visibilitat dels enllaços.

Com està funcionant el perfil de links rebuts? Quines tendències de quantitat i qualitat hi ha en comparació amb la competència?

2. Inventariat i control dels enllaços d’autoritat.

Amb mètriques de «citació» s’identifiquen ràpidament els enllaços recents i importants que rep la teva web. Controlar des quins llocs d’autoritat t’enllacen, et permet anar alerta a no perdre’ls.

3. Identificació dels enllaços que la teva competència ha creat recentment.

Conèixer els llocs recents i d’autoritat que rep la teva competència és una informació clau per concertar l’estratègia d’enllaços de la teva competència i ajustar la teva estratègia d’enllaços pròpia.

Aconseguir enllaços de qualitat per millorar posicions de les teves paraules clau.

1. Anàlisi competitiu.

Com rendeix teva web respecte a la competència? Necessites pocs o molts enllaços per superar-ho?
Què llocs serien els de més valor?
En què es diferencia teu perfil d’enllaços i el de la competència?

2. Oportunitats d’enllaços (Link Hubs).

Amb les eines d’anàlisi que fem servir a Einnova podem extreure els enllaços més recents i de més valor de la competència. Així com els llistats que enllacen a més d’un domini dels teus competidors: «Link Hubs». Aquí és on hi ha més probabilitat que t’enllacin.

3. Qualitat dels enllaços i distribució dels textos d’enllaç.

La distribució dels dominis i els textos d’enllaç han estat el factor de més augment amb els canvis de Google. Comparant la teva distribució amb la distribució dels teus competidors pot ajudar a anar un pas més enllà que la teva competència.

4. Ajustar els enllaços interns.

Els teus enllaços interns són importants per assignar l’autoritat a cada pàgina. T’ajudem a identificar quines pàgines tenen millor potencial per posicionar-se i quins textos d’enllaç es podrien millorar.

Procés continu de posicionament web

El posicionament web és un procés continu, si no pots dedicar temps al posicionament web, et recomanem que contractis el nostre servei de posicionament web. Valora si tens el proveïdor més adequat per fer-ho amb garanties.

Analitza les posicions de la teva web amb l’informe de posicionament a Google. 

Posicionament web que va funcionar al 2012 i funcionarà al 2013

¿Què ha funcionat en el posicionament web aquest any 2012? Què funcionarà al 2013?

Si t’estàs introduint al món del posicionament web et recomanem aquesta guia d’introducció al posicionament web que elaborem.

Assumint que tens clars els conceptes bàsics del posicionament web, hem resumit aquest article en els següents punts:

  • Paraules clau al posicionament web.
  • Enllaços al posicionament web.
  • Àmbit local al posicionament web.
  • Web semàntica al posicionament web.
  • Contingut de qualitat al posicionament web.
  • Contingut recent al posicionament web.
  • Dominis als resultats de recerca.
  • Xarxes socials i reputació online al posicionament web.

En quins punts els resumiries la teva? Vols publicar al bloc què t’ha funcionat i què creus que funcionarà al posicionament web al futur?

Paraules clau al posicionament web

Google ha millorat l’anàlisi semàntic del tipus de recerca (informació, navegació, transacció), de la temàtica i tipus de contingut de la paraula clau utilitzada per l’usuari a la recerca universal. Per a Google aquest any a estat l’any (not provided). Amb l’ús d’una connexió segura als resultats de Google, els analistes web tenim menys dades de paraules clau a analitzar.

Uses títols de més 70 caràcters? Haurien de ser curts. Més enllà d’aquests consells bàsics, per posicionar paraules clau llargues competides s’ha de pensar encara més en la qualitat segons Google.

Enllaços al posicionament web

Google Penguin va ajustar una sèrie de factors de «sobre-optimització» com ara el farcit de paraules clau als textos dels enllaços. També ha millorat la detecció d’esquemes d’enllaços i la detecció de pàgines similars.

Tens un 20% de textos d’enllaç que contenen una paraula clau important? No seria un esquema d’enllaços natural. Aquest any hi ha hagut un moment de pànic en alguns nous clients que tenien avisos d’enllaços no naturals. Això ha requerit una auditoria d’enllaços i un pla d’eliminació d’esquemes d’enllaços «sobre-optimitzats» en fonts no fiables o de nul·la autoritat.

Àmbit local al posicionament web

Es va passar de Local Business Center a Google Places i de Google Places a pàgines locals de Google+. Aquests registres, apareixen destacats en els resultats de recerca locals.
Uses un domini .es i vols internacionalitzar? Un domini geogràfic només és per aquest àmbit geogràfic. La idea de Google és la de prioritzar la classificació de resultats segons el teu àmbit geogràfic. Hauries de fer servir un àmbit internacional o l’àmbit específic de cada mercat.

Web semàntica al posicionament web

La correcció ortogràfica és important, amb el Knowledge Graph de Google les dades també podrien ser validats.
Primer van venir els fragments enriquits (Schema.org, microdades, microformats, RDFa i Destacador de dades), ara Google interpreta totes les dades semàntics d’Internet. Gràcies a això pot donar la resposta a l’usuari en 0 clics si pregunta sobre persones, llocs i coses
Això sembla l’inici del camí cap a la web semàntica.

Google està lluitant contra el correu brossa intentant que el contingut que copien alguns robots no sigui indexat i posicionat en els cercadors. Google+ ha estat un pas endavant en l’atribució de continguts a un autor a Google+, però l’atribució encara haurà de millorar per exemple per a publicacions de pàgines (Afegeix als teus cercles a +Einnova).

einnova_expertos_google

 Contingut de qualitat al posicionament web

Google Panda va arribar per acabar amb les granges de continguts, llocs on la seva principal font d’ingressos és la publicitat i que utilitzen tècniques agressives i dubtoses per aconseguir beneficis. Google avalua la qualitat de l’algorisme Google Panda tenint en compte si els llocs que bloquegen els usuaris en els seus resultats de recerca es corresponen amb els llocs devaluats per l’algorisme.

Cal monitoritzar les visites, Google no avisa d’actualitzacions majors de posicions influïdes per Google Panda, es van confirmar actualitzacions puntuals, fins i tot molt grans i actualitzacions diàries petites.

L’estructura visual d’una pàgina web és important per al posicionament web. Google Instant Previews té una vista prèvia de les pàgines i amb això té una imatge que analitza en avaluar els rànquings. Tenir massa anuncis a la part superior de la pàgina devalua les teves posicions en els cercadors. La part superior de la pàgina en la qual tot es visualitza sense fer «scroll» cap avall és molt important ja que és la zona on l’usuari dedica els primers segons de la seva atenció.

home_einnova

El contingut de la teva web és únic? Podries intentar que sigui tan personal i a un context tan específic que sigui impossible de copiar. El contingut copiat, refregit o sense llicència d’autor podria ser penalitzat per Google.

Contingut recent al posicionament web

A Google estan preocupats per la velocitat, si la velocitat de rastreig i d’indexació fos més ràpida podrien estalviar molta energia i diners. Hi ha paraules clau que exigeixen la creació contínua de nous continguts. Que un lloc tingui sempre el contingut rellevant en tot moment no és senzill.
Públiques regularment contingut rellevant per als teus usuaris interessats? En aquests casos és molt necessari tenir un pla de màrqueting de continguts amb una estratègia en ment.

blog_einnova

 Dominis als resultats de recerca

Anteriorment, els dominis es limitaven a un o dos resultats. Ara les 10 primeres posicions podrien estar ocupades per un sol domini. Es va arribar al # seoloco … Ha anat millorant sense ser tan extrem. (Vetitat?)

Quan un competidor té moltes pàgines de referència sobre un tema, Google pot interpretar que no et mereixes estar aquí, i et situa repetidament al teu competidor en primera pàgina.

A més es van devaluar els dominis amb coincidència exacta de paraules clau (Exact-Match Domain o EMD) i alguns propietaris de domini no estan molt contents.

Xarxes socials i reputació online al posicionament web

Google i Bing han confirmat que utilitzen dades de xarxes socials com a factors de classificació dels resultats.
Google està treballant perquè les opinions negatives no es tinguin en compte com a positives en classificar els resultats.
Si vols podries fer un «M’agrada» al Facebook d’Einnova o seguir-nos a Twitter.

Ara et toca a tu. Vols publicar al teu bloc què t’ha funcionat i què creus que funcionarà pròximament al posicionament web?

Nou disseny de resultats de Google: Pay to play

Des el 19 d’octubre de 2011 els analistes web tenim menys dades de què extreure informació. Google va habilitar la connexió segura https a totes les cerques que realitzen els usuaris registrats.

Vols analitzar dades? Pay to play. Paga una campanya amb Google Adwords i podràs veure els termes de recerca per les que estan entrant els teus visitants. En canvi en recerques orgàniques dels usuaris que han iniciat sessió només veuràs «(not provided)».

No només això, abans de la fi del 2012 arriba un nou disseny de la pantalla de resultats de recerques, un nou Pay to play.

Recerca d’hotels: 0 resultats de posicionament web orgànic.

hotels-serp-640x418

Recerca d’hotels barcelona: 1 resultat localitzat a Google Maps.

hotels-barcelona-serp

Recerca d’hotels barcelona airport: 1 resultat de posicionament web orgànic.

hotels-barcelona-airport-serp

No només això. Arriba a tal punt l’ocupació de l’àrea de resultats orgànics que no arriba al 10% de l’espai disponible en una pantalla.

hotels-barcelona-airport-serp2

Sent la recomanació general és que la zona que interessa a l’usuari sigui més del 39% fins i tot pot arribar al 80%,

Google pensa que els anuncis interessen als usuaris, és per això que el nou gestor de comptes d’AdWords també ha de saber de Posicionament web, d’Usabilitat i d’Optimització de la Conversió.

Einnova impulsa l’expansió de Cyberall Group a més de 30 països

Cyberall Group és una empresa de distribució de components elèctrics situada a Sant Cugat del Vallès, que volia treure-li major partit a una web que no tenia cap suport de programari per a la gestió de clients i productes. A més, el nombre de visites a la web era escassa per a una empresa amb vocació internacional. Amb el suport i l’estratègia duta a terme per Einnova, aquesta firma fundada per l’enginyer elèctric Dangel Salazar, ha aconseguit distribuir material elèctric i industrial de les marques líders del sector a més de 30 països, ja ha multiplicat per 20 el nombre de visitants a la seva web.

Cyberall Group contactar amb nosaltres a través de Pimestic, un servei d’assessoria professional de la Generalitat de Catalunya que actualment ha passat a dir-se Idigital. Des de llavors se li ha fet un treball de SEO a la seva mida. Els seus visitants podíen arribar des de qualsevol racó del món, de manera que es va treballar, a part del castellà, en anglès. A més, se’ls va assessorar en campanyes de Google Adwords per assegurar uns resultats immediats.

Per solucionar la funcionalitat del seu web, es va passar d’una programació flash a una en html, perquè fos una web pensada per a cercadors: amb productes, preus, grups de clients, posicionament per marca … tot això mitjançant un sistema ERP, Microsoft Dynamics Navision, que s’encarrega de gestionar tots els recursos empresarials. Habitualment, els usuaris d’equips de distribució elèctrica, control industrial i automatització, han de dirigir-se a diversos fabricants per adquirir els productes que necessiten. A través del seu millorat portal web, Cyberall Group ha creat un punt únic on els clients poden trobar un ampli catàleg de referències dels equips de diferents fabricants.

Cyberall-Group-web

Actualment, el web de Cyberall Group registra un gran augment de visitants i una funcionalitat molt millorada. Els canvis en programació permeten que els seus productes estiguin indexats amb Google, el que li confereix un avantatge en les recerques dels seus clients potencials. Gràcies a aquestes millores, s’ha passat de 663 visites (des de novembre de 2011 a juny de 2012) amb una durada mitjana de 58 segons, a 14.408 visites (des del juny de 2012 fins gener de 2013) amb una durada mitjana d’1 minut i 47 segons. D’aquesta manera, s’ha multiplicat per 20 el nombre de visitants, que romanen el doble de temps.

En definitiva, s’han multiplicat les oportunitats de venda per a aquesta empresa en clara expansió. Ara, exporten el 80% de la seva facturació a països com Argentina, Bahrain, Brasil, Canadà, Xile, Xina, Colòmbia, Costa d’Ivori, França, Alemanya, Hong Kong, Índia, Austràlia, Emirats Àrabs, Filipines, Veneçuela, Vietnam, Zàmbia, Aràbia Saudita, Qatar, Kuwait, Mèxic, Nigèria, Sud-àfrica , Kenya, Estats Units, Regne Unit, etc. En aquest sentit, la Supplier va tancar l’exercici 2012 amb una facturació de 570.000 euros, una xifra que suposa un creixement del 25% respecte 2011. Per a 2013 s’estan desenvolupant diverses accions per arribar a una facturació que rondarà un milió d’euros.

Aquest gran treball no ha passat desapercebut per als mitjans de comunicació, que tant en premsa escrita, com en televisió, s’han fet ressò dels seus excel·lents resultats:

Després d’aquests èxits, des d’Einnova els assessorem en les seves estratègies de màrqueting, i som partícips d’un creixement espectacular. Invertir per créixer, créixer per guanyar.

El disseny de la botiga online de Ninsfactory, un cas d’èxit en E-commerce

La Cambra de Comerç i Indústria Francesa de Barcelona, va demanar a la Generalitat de Catalunya la col·laboració d’experts en TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) per donar una conferència sobre casos d’èxit de disseny de botiga online. Volien impulsar aquest sector emergent de l’economia i buscaven casos reals d’E-commerce, situacions concretes amb les quals els assistents es poguessin identificar. La seleccionada va ser Einnova, com a especialista en posicionar web i un dels millors dissenyadors web de Barcelona, i concretament per la seva tasca amb el desenvolupament del projecte de la botiga online de Ninsfactory.

sala conferencia

Des d’Einnova sempre hem volgut formar part del teixit tecnològic i empresarial d’aquest mercat en constant ebullició, pel que estem inscrits com a empresa consultora en el Pla Pimestic. Aquest organisme dependent de la Generalitat de Catalunya, actualment substituït pel Pla Idigital, consisteix en un servei d’orientació sobre posicionament web i comerç electrònic, per a empreses. S’encarrega, doncs, de promocionar l’E-commerce i TIC, a través d’una base de dades formada per un grup d’empreses consultores expertes, perquè les empreses i emprenedors que necessitin ajuda i orientació, el puguin tenir per un mòdic preu. La crisi actual també ha afectat a aquest pla, i la Generalitat ha retirat la seva cobertura econòmica perquè siguin les pròpies empreses les que hagin de pagar l’assessoria per una tarifa única de 400 €.

El cas d’èxit mostrat per Einnova en aquesta conferència, que es va fer a Barcelona el 9 de novembre del 2011, va ser el del treball realitzat per al nostre client Ninsfactory, una botiga onlie de productes per a nadons, amb el qual es va aconseguir un important augment de vendes. La clienta, Dolors Candela, ens va conèixer a través d’una fira organitzada a la Fira de Barcelona, en què Einnova va estar present com a única empresa consultora d’E-commerce avançat de l’esmentat Pla Pimestic de la Generalitat de Catalunya.

conferencia

Així, aquest organisme per orientar a empreses en l’entorn digital, va servir de pont entre una empresa amb problemes en el seu negoci virtual, Ninsfactory, i una empresa que ofereix solucions reals, Einnova. Des d’aquesta primera presa de contacte, es van fer dues reunions a les oficines de Vilassar de Mar, i a partir d’aquí tot el treball va ser telemàtic, sent fidels a una de les màxima de l’E-commerce: les grans possibilitats que ofereix internet per treballar i fer negoci a distància.

Primer ens vam centrar en el SEO, per fer arribar més clients potencials a la seva web a través d’un conscienciós treball de posicionament web. I després, en vistes que Ninsfactory era un web amb moltes possibilitats de millores, com la usabilitat i la confiança dels clients potencials, es va elaborar un informe per solucionar aquests errors i implementar les millores recomanades. Amb aquest servei de consultors web, els resultats van començar a arribar i eren tantes les opcions de millora, que des de Ninsfactory van ser conscients que per millorar la web havien de partir de zero, cosa que els seria més rendible a la llarga que anar solucionant «a trossos» els errors de l’antiga.

Els assessorem en tot el procés per fer la nova pàgina web. Utilitzem les tècniques del neuromarketing, i fixem una sèrie de directrius fonamentals per no caure en els errors del passat i assegurar-se un resultat satisfactori. La col·laboració entre Einnova i Ninsfactory estava sent tan fructífera que es van embarcar junts en un nou projecte, Outletprivee, un nou web d’E-commerce centrada en el sector de l’outlet, productes de temporades passades amb sortida comercial.

La conferència, titulada «Les eines imprescindibles per garantir un comerç digital efectiu», va ser tot un èxit, com el treball amb Ninsfactory. Els assistents van poder entendre que millorar la web incrementa les vendes, i que tot error que es trobi el client quan estigui navegant pot suposar que marxi, que ho perdem. És per això que una escassa inversió pot suposar un gran canvi en la nostra web. Podem optimitzar les visites per convertir visitants en clients, i utilitzant tècniques de neuromarketing, el poder de la nostra pàgina web adquireix una altra dimensió.

Podríem utilitzar una imatge per a exemplificar tot aquest procés de millora a les botigues online. Suposem que tenim una galleda (representant metafòricament la nostra botiga online), a la qual entra aigua (que serien els potencials clients que entren a la web), però hi ha uns forats pels quals s’escapa el líquid (o sigui els errors en aquesta web fan que els visitants marxin sense comprar). En aquest punt és on entrem nosaltres, una empresa com Einnova capaç de solucionar els errors de la botiga onlie. Seguint amb el símil, la nostra feina consisteix en posar pegats a la web (galleda), solucionar aquests errors (tapar aquests forats), pels que s’escapen els clients (aigua).

cubo

El resultat és simple, millorant la web els clients no se’n van, i el nostre client té més possibilitats de vendre. I si a això li afegim que mitjançant el posicionament web, el cabal de clients augmenta (més aigua per omplir la galleda), ens trobem amb una empresa d’E-commerce puixant, una botiga online amb possibilitats reals de creixement gràcies a una eina de treball millorada i amb més visites. Vols que t’ajudem a millorar?

La web de l’Hotel Sant Pere del Bosc disponible per a tots els dispositius i amb opció de pre reserva

Darrere d’una gran empresa … sempre hi ha una altra. Un allotjament de luxe com el Sant Pere del Bosc Hotel & Spa necessitava una empresa especialitzada en internet a l’altura de la seva categoria. És per això que van confiar en Einnova per dur a terme un treball de cinc estrelles.

santperedelbosc01

Aquest hotel situat en un lloc amb molta història, mira al futur amb l’afany de ser pioners, mostrar-se com un hotel amb serveis moderns i propers a la seva clientela. Al marge de les seves impecables instal · lacions, des de Sant Pere del Bosc Hotel & Spa són conscients de la importància de les noves tecnologies a internet, d’adaptar-se constantment a les demandes d’uns clients que reclamen l’excel · lència en tots els aspectes possibles.

Des d’Einnova estudiem tots els fronts de l’estratègia. El projecte es va iniciar el setembre del 2012, i ja s’estan veient els bons resultat. Coneixedors del target dels potencials clients d’un hotel de luxe, vam trobar un primer aspecte a millorar. Els visitants que accedien a la web des del seu Ipad es trobaven amb una barra de càrrega que podia fer que molts d’aquestes persones interessades deixessin d’estar-ho en aquest període d’espera.

Els temps són fonamentals en les preses de decisions, i no podíem permetre’ns que un possible client abandonés la web sense ni tan sols veure-la. És per això que el primer que apareix actualment és el telèfon i un botó de contacte. Aquest primer èxit es va obtenir en fer una programació a mida, passant de l’anterior en flash a una versió més ràpida en html. Gràcies a aquest canvi s’han vist augmentades les visites des del Ipad, i ja són milers de persones les que ho han comprovat en aquests mesos.

ipad_blanc_hotel

Això demostra que la capacitat d’adaptació del web a cada dispositiu és fonamental. Així que el següent serà una aplicació per a mòbils, una altra de les fonts de visitants a mimar, ja que creix exponencialment gràcies a uns telèfons amb major capacitat tecnològica, connexions a Internet més ràpides, i més assequibles per a tots els públics.

Un altre dels aspectes a millorar ha estat el sistema de reserves. Tot i que els sistema de pagament online són cada vegada més segurs i utilitzats, no són pocs els usuaris que segueixen sent reticents a introduir el seu número de targeta de crèdit en el món virtual, i així es perden possibles clients pel camí. Per evitar això, des d’Einnova vam idear un sistema de pre-reserva on no cal fer cap pagament. S’ofereixen tres opcions:

* Marcar els dies a reservar i trucar.
* Marcar els dies a reservar i et truquen directament des de l’hotel.
* Marcar els dies a reservar i et contesten per email des de l’hotel.

Aquesta varietat d’opcions ha suposat un considerable augment de reserves, el que demostra que adaptant-nos a les necessitats de cada client s’arriba a més. L’atenció al client comença abans que ho siguin. Oferir les màximes facilitats a un visitant pot ser la clau perquè confiï en tu i es converteixi en un client, o no ho faci i desestimi l’oferta.

la foto 1

L’últim punt a tenir en compte, i no per això el menys important, sinó potser el que més, és el posicionament web (SEO). Per tenir presència en els cercadors com Google és necessari un treball en el qual en Einnova som especialistes. Els resultats parlen per si mateixos. Així, si introduïm a Google les paraules «relax Costa Brava» o «hotel amb spa» la web de Sant Pere del Bosc Hotel & Spa apareix a la primera pàgina. Un èxit que assegura que els nostres clients tindran les màximes garanties d’èxit a internet, i no només a nivell nacional, sinó que en fer també SEO en tots els idiomes de la web, inclòs el de l’emergent mercat en rus, els clients poden arribar desde qualsevol lloc del món.

Gràcies al treball d’Einnova, Sant Pere del Bosc Hotel & Spa saben que poden estar com els seus clients, tranquils i en bones mans.