El disseny de la botiga online de Ninsfactory, un cas d’èxit en E-commerce

La Cambra de Comerç i Indústria Francesa de Barcelona, va demanar a la Generalitat de Catalunya la col·laboració d’experts en TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) per donar una conferència sobre casos d’èxit de disseny de botiga online. Volien impulsar aquest sector emergent de l’economia i buscaven casos reals d’E-commerce, situacions concretes amb les quals els assistents es poguessin identificar. La seleccionada va ser Einnova, com a especialista en posicionar web i un dels millors dissenyadors web de Barcelona, i concretament per la seva tasca amb el desenvolupament del projecte de la botiga online de Ninsfactory.

sala conferencia

Des d’Einnova sempre hem volgut formar part del teixit tecnològic i empresarial d’aquest mercat en constant ebullició, pel que estem inscrits com a empresa consultora en el Pla Pimestic. Aquest organisme dependent de la Generalitat de Catalunya, actualment substituït pel Pla Idigital, consisteix en un servei d’orientació sobre posicionament web i comerç electrònic, per a empreses. S’encarrega, doncs, de promocionar l’E-commerce i TIC, a través d’una base de dades formada per un grup d’empreses consultores expertes, perquè les empreses i emprenedors que necessitin ajuda i orientació, el puguin tenir per un mòdic preu. La crisi actual també ha afectat a aquest pla, i la Generalitat ha retirat la seva cobertura econòmica perquè siguin les pròpies empreses les que hagin de pagar l’assessoria per una tarifa única de 400 €.

El cas d’èxit mostrat per Einnova en aquesta conferència, que es va fer a Barcelona el 9 de novembre del 2011, va ser el del treball realitzat per al nostre client Ninsfactory, una botiga onlie de productes per a nadons, amb el qual es va aconseguir un important augment de vendes. La clienta, Dolors Candela, ens va conèixer a través d’una fira organitzada a la Fira de Barcelona, en què Einnova va estar present com a única empresa consultora d’E-commerce avançat de l’esmentat Pla Pimestic de la Generalitat de Catalunya.

conferencia

Així, aquest organisme per orientar a empreses en l’entorn digital, va servir de pont entre una empresa amb problemes en el seu negoci virtual, Ninsfactory, i una empresa que ofereix solucions reals, Einnova. Des d’aquesta primera presa de contacte, es van fer dues reunions a les oficines de Vilassar de Mar, i a partir d’aquí tot el treball va ser telemàtic, sent fidels a una de les màxima de l’E-commerce: les grans possibilitats que ofereix internet per treballar i fer negoci a distància.

Primer ens vam centrar en el SEO, per fer arribar més clients potencials a la seva web a través d’un conscienciós treball de posicionament web. I després, en vistes que Ninsfactory era un web amb moltes possibilitats de millores, com la usabilitat i la confiança dels clients potencials, es va elaborar un informe per solucionar aquests errors i implementar les millores recomanades. Amb aquest servei de consultors web, els resultats van començar a arribar i eren tantes les opcions de millora, que des de Ninsfactory van ser conscients que per millorar la web havien de partir de zero, cosa que els seria més rendible a la llarga que anar solucionant «a trossos» els errors de l’antiga.

Els assessorem en tot el procés per fer la nova pàgina web. Utilitzem les tècniques del neuromarketing, i fixem una sèrie de directrius fonamentals per no caure en els errors del passat i assegurar-se un resultat satisfactori. La col·laboració entre Einnova i Ninsfactory estava sent tan fructífera que es van embarcar junts en un nou projecte, Outletprivee, un nou web d’E-commerce centrada en el sector de l’outlet, productes de temporades passades amb sortida comercial.

La conferència, titulada «Les eines imprescindibles per garantir un comerç digital efectiu», va ser tot un èxit, com el treball amb Ninsfactory. Els assistents van poder entendre que millorar la web incrementa les vendes, i que tot error que es trobi el client quan estigui navegant pot suposar que marxi, que ho perdem. És per això que una escassa inversió pot suposar un gran canvi en la nostra web. Podem optimitzar les visites per convertir visitants en clients, i utilitzant tècniques de neuromarketing, el poder de la nostra pàgina web adquireix una altra dimensió.

Podríem utilitzar una imatge per a exemplificar tot aquest procés de millora a les botigues online. Suposem que tenim una galleda (representant metafòricament la nostra botiga online), a la qual entra aigua (que serien els potencials clients que entren a la web), però hi ha uns forats pels quals s’escapa el líquid (o sigui els errors en aquesta web fan que els visitants marxin sense comprar). En aquest punt és on entrem nosaltres, una empresa com Einnova capaç de solucionar els errors de la botiga onlie. Seguint amb el símil, la nostra feina consisteix en posar pegats a la web (galleda), solucionar aquests errors (tapar aquests forats), pels que s’escapen els clients (aigua).

cubo

El resultat és simple, millorant la web els clients no se’n van, i el nostre client té més possibilitats de vendre. I si a això li afegim que mitjançant el posicionament web, el cabal de clients augmenta (més aigua per omplir la galleda), ens trobem amb una empresa d’E-commerce puixant, una botiga online amb possibilitats reals de creixement gràcies a una eina de treball millorada i amb més visites. Vols que t’ajudem a millorar?