Posicionament web de màxima qualitat: El diari Expansión ens entrevista sobre NeuroMarketing Web

«En mig segon decidim si un lloc web és creïble»

Antoni Biada (Einnova)

El posicionament web és una tècnica del màrqueting online que millora la presència a la xarxa de les empreses. A més, aplicar altres mètodes com el neuromarketing pot fer que els visitants centrin millor la seva atenció als productes oferts. Les pimes poden trobar-hi un bon filó per augmentar vendes. Antoni Biada (Barcelona, ​​1972) és el director general de l’empresa Einnova que estudia com treure el millor partit a les webs per tots aquests procediments. Biada afirma que amb aquestes tècniques van augmentar un 50% la facturació d’una botiga com Bellotadejabugo.com que ven pernils per Internet.

Vostè diu que, en temps de crisi, les empreses poden augmentar la seva facturació mitjançant el posicionament web. En què consisteix?
L’objectiu és aparèixer a la xarxa entre els primers resultats per les frases que et van a aportar vendes i nous clients. Amb aquesta tècnica es pot augmentar fins a un 50% la facturació d’una botiga online. A més, perquè una empresa ofereixi un servei de màxima qualitat, juntament amb el posicionament web ha d’apostar pel neuromarketing. Ambdues tècniques unides ajuden a vendre més.

Com pot una pime millorar l’eficàcia de la seva web?
En mig segon decidim si un lloc és creïble, així que és molt important tenir cura totes les entrades. Quan reps una visita no et pots permetre el luxe de perdre o que es vagi sense comprar, sense cridar o sense enviar un correu electrònic. Cal treure tota l’artilleria i convèncer-lo que està en el millor lloc possible. No només importa el que es comunica, sinó com es comunica.

Com influeix aquí el neuromarketing?
És fonamental analitzar la teva pàgina web per identificar aquelles zones que desperten més interès en l’usuari. Els teus productes mereixen estar ben exposats, col·locats en un lloc idoni. Si això s’aconsegueix es poden augmentar un 200% els formularis de contacte, tenir un 126% més de visites que tornen a la teva web i que els clients dediquin un 40% més de temps a visitar-la.

Quin tipus de clients sol·liciten els seus serveis?
Les pimes suposen un 90% dels nostres clients, ja que són més ràpides de decidir que les grans empreses. Encara que, per exemple, l’IESE va contractar el nostre servei de posicionament per a la seva web el 2004. Les tècniques de neuromarketing les sol·liciten principalment botigues online, però són també cada vegada ho apliquem més a pàgines web corporatives.

Les empreses catalanes confien ja en aquestes tècniques?
Potser les estratègies de neuromarketing a Internet són encara poc conegudes, però estic convençut que innovant amb aquestes tècniques s’aconsegueixen més clients, tot i que moltes empreses encara no són conscients dels seus beneficis. Cal innovar per potenciar les vendes a través d’Internet.

30 de maig de 2012
Per: David Batista
Expansión Economía Catalunya Barcelona

Segueix a Antoni Biada a Google +