Posicionament web que va funcionar al 2012 i funcionarà al 2013

¿Què ha funcionat en el posicionament web aquest any 2012? Què funcionarà al 2013?

Si t’estàs introduint al món del posicionament web et recomanem aquesta guia d’introducció al posicionament web que elaborem.

Assumint que tens clars els conceptes bàsics del posicionament web, hem resumit aquest article en els següents punts:

  • Paraules clau al posicionament web.
  • Enllaços al posicionament web.
  • Àmbit local al posicionament web.
  • Web semàntica al posicionament web.
  • Contingut de qualitat al posicionament web.
  • Contingut recent al posicionament web.
  • Dominis als resultats de recerca.
  • Xarxes socials i reputació online al posicionament web.

En quins punts els resumiries la teva? Vols publicar al bloc què t’ha funcionat i què creus que funcionarà al posicionament web al futur?

Paraules clau al posicionament web

Google ha millorat l’anàlisi semàntic del tipus de recerca (informació, navegació, transacció), de la temàtica i tipus de contingut de la paraula clau utilitzada per l’usuari a la recerca universal. Per a Google aquest any a estat l’any (not provided). Amb l’ús d’una connexió segura als resultats de Google, els analistes web tenim menys dades de paraules clau a analitzar.

Uses títols de més 70 caràcters? Haurien de ser curts. Més enllà d’aquests consells bàsics, per posicionar paraules clau llargues competides s’ha de pensar encara més en la qualitat segons Google.

Enllaços al posicionament web

Google Penguin va ajustar una sèrie de factors de «sobre-optimització» com ara el farcit de paraules clau als textos dels enllaços. També ha millorat la detecció d’esquemes d’enllaços i la detecció de pàgines similars.

Tens un 20% de textos d’enllaç que contenen una paraula clau important? No seria un esquema d’enllaços natural. Aquest any hi ha hagut un moment de pànic en alguns nous clients que tenien avisos d’enllaços no naturals. Això ha requerit una auditoria d’enllaços i un pla d’eliminació d’esquemes d’enllaços «sobre-optimitzats» en fonts no fiables o de nul·la autoritat.

Àmbit local al posicionament web

Es va passar de Local Business Center a Google Places i de Google Places a pàgines locals de Google+. Aquests registres, apareixen destacats en els resultats de recerca locals.
Uses un domini .es i vols internacionalitzar? Un domini geogràfic només és per aquest àmbit geogràfic. La idea de Google és la de prioritzar la classificació de resultats segons el teu àmbit geogràfic. Hauries de fer servir un àmbit internacional o l’àmbit específic de cada mercat.

Web semàntica al posicionament web

La correcció ortogràfica és important, amb el Knowledge Graph de Google les dades també podrien ser validats.
Primer van venir els fragments enriquits (Schema.org, microdades, microformats, RDFa i Destacador de dades), ara Google interpreta totes les dades semàntics d’Internet. Gràcies a això pot donar la resposta a l’usuari en 0 clics si pregunta sobre persones, llocs i coses
Això sembla l’inici del camí cap a la web semàntica.

Google està lluitant contra el correu brossa intentant que el contingut que copien alguns robots no sigui indexat i posicionat en els cercadors. Google+ ha estat un pas endavant en l’atribució de continguts a un autor a Google+, però l’atribució encara haurà de millorar per exemple per a publicacions de pàgines (Afegeix als teus cercles a +Einnova).

einnova_expertos_google

 Contingut de qualitat al posicionament web

Google Panda va arribar per acabar amb les granges de continguts, llocs on la seva principal font d’ingressos és la publicitat i que utilitzen tècniques agressives i dubtoses per aconseguir beneficis. Google avalua la qualitat de l’algorisme Google Panda tenint en compte si els llocs que bloquegen els usuaris en els seus resultats de recerca es corresponen amb els llocs devaluats per l’algorisme.

Cal monitoritzar les visites, Google no avisa d’actualitzacions majors de posicions influïdes per Google Panda, es van confirmar actualitzacions puntuals, fins i tot molt grans i actualitzacions diàries petites.

L’estructura visual d’una pàgina web és important per al posicionament web. Google Instant Previews té una vista prèvia de les pàgines i amb això té una imatge que analitza en avaluar els rànquings. Tenir massa anuncis a la part superior de la pàgina devalua les teves posicions en els cercadors. La part superior de la pàgina en la qual tot es visualitza sense fer «scroll» cap avall és molt important ja que és la zona on l’usuari dedica els primers segons de la seva atenció.

home_einnova

El contingut de la teva web és únic? Podries intentar que sigui tan personal i a un context tan específic que sigui impossible de copiar. El contingut copiat, refregit o sense llicència d’autor podria ser penalitzat per Google.

Contingut recent al posicionament web

A Google estan preocupats per la velocitat, si la velocitat de rastreig i d’indexació fos més ràpida podrien estalviar molta energia i diners. Hi ha paraules clau que exigeixen la creació contínua de nous continguts. Que un lloc tingui sempre el contingut rellevant en tot moment no és senzill.
Públiques regularment contingut rellevant per als teus usuaris interessats? En aquests casos és molt necessari tenir un pla de màrqueting de continguts amb una estratègia en ment.

blog_einnova

 Dominis als resultats de recerca

Anteriorment, els dominis es limitaven a un o dos resultats. Ara les 10 primeres posicions podrien estar ocupades per un sol domini. Es va arribar al # seoloco … Ha anat millorant sense ser tan extrem. (Vetitat?)

Quan un competidor té moltes pàgines de referència sobre un tema, Google pot interpretar que no et mereixes estar aquí, i et situa repetidament al teu competidor en primera pàgina.

A més es van devaluar els dominis amb coincidència exacta de paraules clau (Exact-Match Domain o EMD) i alguns propietaris de domini no estan molt contents.

Xarxes socials i reputació online al posicionament web

Google i Bing han confirmat que utilitzen dades de xarxes socials com a factors de classificació dels resultats.
Google està treballant perquè les opinions negatives no es tinguin en compte com a positives en classificar els resultats.
Si vols podries fer un «M’agrada» al Facebook d’Einnova o seguir-nos a Twitter.

Ara et toca a tu. Vols publicar al teu bloc què t’ha funcionat i què creus que funcionarà pròximament al posicionament web?