Parlem dels codis QR al Connectats de Ser Catalunya del 28/04/13

Al programa de Connectats de Ser Catalunya del 28 d’abril, Toni Biada, gerent d’Einnova, va parlar sobre les moltes possibilitats que ofereixen els codis QR.

A aquest podcast pots escoltar el programa complet.

Pots escoltar el podcast de l’entrevista des 15:50 seg. fins al 23:20 seg.

cadena_ser_einnova_1

Què és el codi QR?

És un codi com el de barres però en forma de quadrats, amb el qual a través d’un escàner des del teu dispositiu mòbil es transforma en text, i aquest text pot ser una pàgina web. O sigui és una forma de linkarte des d’una imatge en paper directament fins a un contingut virtual.

Quins usos li podem donar?

Es pot utilitzar com un sistema de fidelització de clients. A través del teu aplicació de mòbil tens un lector de codis QR que t’envia a una web amb una promoció, per exemple per obtenir un regal per acumulació de compres. Molt útil per a campanyes de màrqueting.

Com aprofitar el potencial que tenen

S’estan utilitzant només un 10% del que es podrien utilitzar. Un dels problemes amb els que no trobem és que s’estan fent servir malament, per exemple que al escanejar el codi QR t’enviï a una pàgina en flash, quan els mòbils no estan pensats per visualitzar aquest tipus de llenguatge informàtic. Un bon ús seria per cuidar als nostres clients, a través de campanyes de fidelització, molt importants en aquestes èpoques de crisi i escassa identificació amb les marques.

També són molt útils per donar-nos a conèixer a nous usuaris, com captació de nous clients. Per exemple, oferint un descompte o regal a través d’un codi QR imprès en un cartell publicitari. Es tracta d’una eina de màrqueting molt potent a aprofitar, ja que ens permet traspassar del món físic al virtual, del paper als nostres mòbils, de forma immediata. A més suposa una estratègia que no requereix una gran inversió, molt assequible per totes les butxaques.