Com millorar un web amb Neuromàrqueting amb Merche Fontanals al Connectats de Ser Catalunya del 29/06/13

Al programa de Connectats de Ser Catalunya del 29 de juny, Merche Fontanals, responsable de màrqueting i coordinadora de projectes web d’Einnova durant quatre anys, ens explica com millorar i optimitzar la nostra web gràcies al neuromàrqueting.

A aquest podcast pots escoltar el programa complet.

Pots escoltar el podcast de l’entrevista des de 16:10 seg. fins al 24:00 seg.

einnova_premi_merche_toni

Com podem assegurar-nos que la nostra web està en un estat òptim?

El nostre treball consisteix en, de la mà del client, aconseguir un treball òptim pel que fa al disseny web per a webs corporatives o botigues en línia. Darrerament està demostrat que les tècniques de neuromàrqueting web funcionen per millorar els resultats de les web. L’important és que quan algú entra en un web, una botiga online per exemple, puguem aplicar aquestes estratègies que ajudin a la decisió de compra de l’usuari. El neuromàrqueting és una tècnica nova que portem aplicant des de fa tres anys a Einnova, per a totes les webs dels nostres clients, i obtenint molt èxit. Als EUA s’utilitza des de fa anys per millorar en la persuasió dels internautes, la clau està en la forma de comunicar-nos amb ells. A vegades amb petits detalls, com canvis de paraules o imatges, l’usuari no és conscient però l’acompanya cap al camí que ens interessa, com arribar a un formulari de contacte o al carret de la compra. Això genera confiança i un seguit de pautes inapreciables, que porta al potencial client a sentir-se més còmode.

neuromarketing

Com lligar el concepte neuronal amb el màrqueting?

Tenim un programa que ens ajuda a dirigir la part del neuromàrqueting perquè pugui llegir a un web les tècniques utilitzades per millorar el seu funcionament. També forma part de l’anàlisi de la conducta humana dins del sector d’Internet, ja que tots tenim conductes predictibles, i així, sabent prèviament el que el client vol, ajudem al procés perquè sigui més fluid, natural, i humà. El component visual, de disseny, la ubicació dels diferents components de la informació, la redacció del text… tots aquests elements fan aquesta navegació per la web més fàcil i atractiva. S’estudien més de 160 factors que poden influir en aquestes tècniques de persuasió.

Quins avantatges ens ofereix el neuromàrqueting?

El neuromàrqueting ens ofereix un avantatge fonamental, distingir-nos de la competència. A Internet estan tots, i si no estàs no existeixes, així que cal tenir un factor diferencial, per destacar i ser millors que la nostra competència. Aquestes tècniques ens ajuden a captar més clients i vendre més. Podríem oferir un exemple per entendre una mica millor la seva importància. Un client nostre, una pastisseria de Barcelona, Natcha, tenien una web i es la millorem amb neuromàrqueting. Han aconseguit un canvi espectacular, aconseguint un augment del 200% en formularis de contacte rebuts a través de la pàgina web. Així, han aconseguit que la part de venda física que ha baixat, com en tots els negocis a causa de la crisi, compensar-la amb aquest espectacular increment gràcies a l’entorn virtual, de la mà del neuromàrqueting.