El Màrqueting Promocional segueix estant molt viu

El Màrqueting promocional és una modalitat de màrqueting amb molts anys d’història però que segueix estant molt viva.

En Grup Billingham, que són especialistes en regals Publicitaris i promocionals, entenen el Màrqueting Promocional com aquella acció o accions que tenen un clar objectiu; el d’incentivar la venda d’un producte o servei.

Les accions de màrqueting promocional poden anar dirigides tant al distribuïdor com al consumidor final i el seu objectiu, a part d’augmentar les tan anhelades vendes, també busca fidelitzar el client.

Per exemple, quantes vegades hem anat al supermercat i ens hem trobat la típica oferta per volum «pagui 2 i porteu 3» o «25% més de producte gratis», o el típic pack en el qual es regala el gadget juntament amb un producte: «Emporta’t aquest necesser en comprar una crema solar».

Altres tipus d’accions són els catàlegs de punts, de bancs, estacions de serveis, supermercats entre altres que en acumular compres vas sumant punts que al final pots canviar per regals de diferents valors.

Una bona acció de màrqueting promocional ha de tenir sens dubte un gran retorn de la inversió, a més un dels avantatges d’aquest tipus d’accions és que són molt econòmiques si les comparem amb accions publicitàries en ràdio o televisió.

Un estudi realitzat pel Advertising Specialty Institute, entitat de molt prestigi americana que estudia aquests tipus de màrqueting més especialitzats, va concloure el següent després d’un estudi realitzat amb 600 persones de diferents característiques:

  • Un 84% dels clients finals van recordar la marca arran del regal rebut.
  • El 42% en rebre l’obsequi promocional va tenir una impressió positiva de la marca.
  • Gairebé el 25% dels enquestats va deixar clar que tenien predilecció en comprar articles en què hi havia un incentiu o regal promocional.
  • Predominen els regals relacionats amb l’escriptura, samarretes, gorres i motxilles, entre altres.
  • Una gran majoria dels enquestats, el 81%, va afirmar guardar els obsequis rebuts per considerar-los d’utilitat.

El president de l’associació Timothy Andrews va concloure que aquest estudi indica que les accions amb regals promocionals tenen un retorn de la inversió més alt que les accions realitzades en mitjans escrits, ràdio o televisió; i el que és millor, a un cost ínfimament més econòmic.

Hi ha altres conclusions que pots veure en l’estudi de màrqueting promocional de Advertising Specialty Institute (PDF en anglès). Sens dubte el Màrqueting Online és el present i futur del màrqueting, però el promocional segueix sent també una opció a tenir molt en compte, que combinada adequadament amb l’Online, pot ser demolidora.

A l’hora de fer un regal promocional, és millor triar alguna cosa original, diferent i sobretot un regal d’utilitat per al consumidor. El que si s’ha de tenir en compte és que hi ha regals promocionals que per la seva dubtosa qualitat poden tenir un efecte advers i desprestigiar la teva marca, compte amb això, és millor no regalar res a donar alguna cosa que desprestigiï, i lamentablement passa.

Vols unir el màrqueting pomocional al teu màrqueting online?

Gràcies a Dámaso i gràcies a l’equip de Grup Billingham. Per qualsevol cosa, ja sabeu on som i on estan.

piruletes-einnova