Apple intenta que Google no "invaeixi" el iPhone

Creació d'aplicacions mòbils

Els terminals Android ja representen el 75% de les vendes totals de smartphones al món. Apple segueix amb la seva lluita als tribunals amb Samsung. Aquesta lluita, podria haber desviat l’atenció d’Apple i Google s’està dedicant a desenvolupar aplicacions i serveis que els propis usuaris de iPhone volen tenir.

Apple té la intenció de controlar les experiències clau del seu sistema operatiu i amb l’eliminació d’aplicacions com Google Maps i Youtube són part d’aquest moviment. La d’Apple no es la d’aconseguir vendre la màxima quantitat de terminals, sinó també a aconseguir una experiència d’usuari integrada que representi més beneficis en venta d’aplicacions o publicitat.

Apple ha canviat el text del quadre de cerca de Safari que abans posava «Google» per simplement «Cerca». Un canvi subtil, però que podria significar més del que podríem esperar veient que Microsoft Bing està lluitant pel pastís de les cerques mundials.

Google ha proporcionat l’iPhone amb les seves aplicacions i serveis i això fa que els usuaris d’iPhone i iPad utilitzin els serveis de Google en lloc dels d’Apple, i cada vegada més estan ocupant un lloc més important en els dispositius d’una gran quantitat d’usuaris. Un 61% dels usuaris de iOS no volien actualitzar a iOS 6 per culpa de la substitució de l’aplicació de mapes de Google Maps per una propia d’Apple. Molts estan esperant que Google llanci una aplicació de Google Maps per iOS 6 i que Apple l’aprovi a la seva AppStore.

Les directrius de la AppStore deixen molt clar que Apple pot rebutjar qualsevol aplicació amb característiques similars a les natives de iOS, sembla que de moment Apple estan acceptant la majoria d’aplicacions de Google, tot i que algunes tenen grans similituds amb les natives de iOS. Gmail per el correu, recerca de veu per Google, Chrome com a navegador, Google Voice, Google Latitud i esperem que aviat arribi Google Maps per iOS.

Els clients d’Apple podrien viure sense aplicacions de Google en els  iPhone i iPad? Quants dels seus clients voldrien un iPhone si els hi manquen els serveis de Google? Està per veure si Apple limita a Google la capacitat d’oferir aplicacions per iOS dels seus serveis.

Les dues terceres parts de les recerques des de mòbils provenien des de dispositius iOS, de manera que està clar que no poden perdre aquesta part del pastís de la publicitat a Internet. Està clar que en part aquesta quantitat és tan gran, ja que Apple estableix com a motor de cerca per defecte Google i això podria canviar en qualsevol moment.

Sens dubte Google té una bona raó per mantenir la seva presència en els dispositius iOS.