disseny web

Einnova es Agente Digitalizador Homologado por red.es para el Programa Kit Digital

Más información

Neuromarketing Exemples a Pàgines Web i a Botigues Online

Està empíricament demostrat que el procés de decisió de compra es realitza en 2,5 segons. I el 95% de les decisions es prenen a l’inconscient, nosaltres decidim el que comprarem abans de ser conscients del que anem a comprar.

Neuromarketing al Desenvolupament de Pàgines Web

Neuromarketing al Desenvolupament de Pàgines Web

El repte de Pepsi. Es va realitzar una prova a cegues entre consumidors de Pepsi i Coca-cola. Sense posar la marca es fa una prova de sabor. El 75% dels consumidors per gust racional van escollir Pepsi. Però en mostrar la marca el 95% dels consumidors escollien Coca-cola. Quedava batut l’argument racional «m’agrada més el gust» per la marca genuïna que és «Coca-cola» s’activa una àrea cerebral relacionada amb les emocions «m’agrada Coca-cola» escombra l’argument racional.

Cada dia es fan més tesis sobre neuromarketing i hi ha més llibres sobre els objectius neuromarketing. A Einnova ens preguntem Com vendre més a la web dels nostres clients? Aplicant les tècniques del neuromarketing més efectives al disseny de les pàgines web, hem aconseguit que venguin més. En el següent vídeo pots veure nou exemples de neuromarketing al web.

 

Nou exemples de Neuromarketing al Desenvolupament de Pàgines Web

images

B-WEB esdeveniment organitzat per EXPOCoruña va convidar a l’expert Antoni Biada que va impartir el seminari «Nous instruments i aplicacions de geolocalització, màrqueting geolocalizado: aplicacions 3d, Foursquare i Facebook places». El consultor també va comentar el cas d’un client d’Einnova en què han aplicat les estratègies de Neuromarketing a la seva pàgina de Facebook. Cas d’èxit, client d’Einnova, botiga online de cotxets per al nadó NinsFactory en què hem aplicat aquestes tècniques.

NeuroMarketing aplicat a pàginas de Facebook

NeuroMarketing aplicat a pàginas de Facebook

Més sobre la conferència que va tenir lloc a EXPOCoruña

Per saber més sobre el nou màrqueting et recomanem vídeos sobre el congrés Neuromarketing World Forum 2012 realitzat el 2-3 February 2012, a Amsterdam. Vídeos publicats per màrqueting directe:

Patrick S. Renvoise de SalesBrain (al final també Antonio Casals). Organitzat per la Neuromarketing Science & Business Association.

Neuromarketing World Forum 2012: The future of Neuromarketing

By Prof Dr. Ir. Ale Smidt, Erasmus University Rotterdam.

Volem compartir amb tu el secret per vendre més amb aquestes noves tècniques. Per aquest motiu, et proposem un informe de millores amb neuromarketing, on avaluarem les mancances actuals del teu web i et donarem recomanacions per millorar-la.

Estem a la teva disposició per aclarir qualsevol dubte que et sorgeixi sobre això.

Sense cap dubte: La teva web amb Neuromarketing vendrà més.

Què és el disseny web responsive?

diseno-web-responsive

L’objectiu del disseny responsive és el d’evitar la creació de diferents versions de web per a cada un dels dispositius que poden utilitzar una pàgina web (una versió per als ordinadors, una altra per a mòbils i una altra per tablets).

Ethan Marcotte va presentar la tècnica «Responsive Web Design» en una sèrie d’articles a la famosa revista en línia A List Apart. La seva idea després es va estendre en el seu llibre Responsive Web Design.

Això significa anar més enllà de tenir un disseny fluid. Fer una pàgina web amb «Responsive Web Design» és fer un sol disseny web que sigui sensible als diferents amples de pantalla de cada dispositiu i que sigui receptiu a diferents mètodes d’interacció que utilitza l’usuari (prémer, clic del ratolí, arrossegar, etc)

Vols un disseny web responsive o vols una versió de web mòbil i una altra versió web per ordinador? Et podem ajudar a decidir valorant els avantatges i requisits de cadascuna d’aquestes opcions.

10 habilitats clau d’un dissenyador per a la creació de pàgines web

Per crear una pàgina web atractiva i eficaç es requereix que cada vegada més el dissenyador tingui unes habilitats multidisciplinàries.

La creació de pàgines web ha passat de ser un treball solitari a implicar tot un equip sota el comandament d’un professional amb un perfil ben especial.

Quines habilitats són clau per dirigir la creació d’una pàgina web d’èxit?

  1. Gestió d’equips
  2. Afany d’innovació i creativitat
  3. Coneixements TIC
  4. Visió de negoci
  5. Capacitat de previsió
  6. Formació multidisciplinar
  7. Grans dots comunicatives
  8. Sentit estètic
  9. Visió internacional
  10. Responsabilitat ètica

Pensa com un estratega

Coordinar tot l’equip implicat en la creació d’una pàgina web requereix grans dots d’organització i habilitats empàtiques encaminades cap a un objectiu concret.

Així, la millor actitud davant d’aquest repte és la de l’estratega: el general que dirigeix ​​als seus soldats al camp per vèncer la batalla o, per als antimilitaristes, l’entrenador de futbol que porta al seu equip a la victòria. També tenim un símil per als melòmans: el director d’orquestra que coordina amb exactitud a tots els músics per obtenir la millor interpretació.

Sigui quina sigui la teva millor imatge inspiradora tingues a mà aquesta sèrie d’eines que et facilitaran el teu treball:

  • Sistemes per compartir documents online, com Google.docs.
  • Bases de dades amb les dades de tots els integrants de l’equip.
  • Llista de distribució en la qual estaran inclosos tots els integrants de l’equip per no oblidar a ningú quan distribueixis els materials o informacions comuns.

Crea i innova

La teva pàgina web ha d’aportar alguna cosa nova i sorprendre. La creativitat i l’afany d’innovació són fonamentals per donar a la pàgina el plus que necessitarà per destacar sobre les altres.

L’habilitat d’atrapar al vol les novetats i usar-les de forma original distingeix un bon director de pàgines web.

Explota la teva ment analítica

La capacitat per analitzar els requeriments del client i traduir-los en un projecte web requereix una ment lògica i un bon coneixement de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació).

La creació de pàgines web requereix un coneixement profund de les diferents tecnologies web, per poder usar i combinar:

  • Frameworks (Rails, Django, CakePHP, Symfony…)
  • Dreamweaver, Flash, Actioscript, Javascript, PHP…
  • Creació de widgets
  • Aplicacions per a mòbils
  • Xarxes socials
  • Gestors de continguts (CMS): WordPress, Drupal, …
  • Plataformes per e-commerce (Magento, Prestashop…)

Visió de negoci

La creació d’una pàgina web professional haurà de respondre a un objectiu empresarial: augment de vendes o d’usuaris d’un servei.

El disseny d’una pàgina web no pot obviar el màrqueting online i les seves novetats, com el neuromàrqueting web.

Experts en Google destaquen la importància de tenir una estratègia de màrqueting web.

Pensa en demà

La durada de la teva pàgina web és indeterminada, com tota aventura, però hauràs de prevenir totes aquelles situacions que puguin esdevenir en el futur: guarda dades en bases de dades, prepara la programació per actualitzacions i canvis de disseny, reserva una part del pressupost a incidències inesperades o ampliacions…

Formació multidisciplinària

Què va ser de la divisió entre ciències i lletres? El «és que jo sóc de ciències» ja no val.

Si has de dirigir la creació d’un lloc web hauràs de tenir coneixements tant de disciplines científiques, com de disciplines humanístiques, per poder encarregar bé la feina a tots els membres del teu equip: programadors, redactors, dissenyadors…

Comunicar a múltiples nivells

El teu paper principal és interpretar i comunicar.

Has dominar la redacció escrita i saber verbalitzar els elements no textuals (titular i descriure vídeos, fotografies…) per enllaçar amb el text. Aprèn a produir i a exigir una redacció atractiva, unitària, amb sentit en diversos plànols alhora.

Potencia la teva empatia; serà fonamental per a transmetre els teus missatges als col·laboradors, als usuaris, al client, i per motivar a l’equip i als usuaris.

Utilitza la teva intel·ligència emocional per sortir airós de la sempre difícil tasca de gestionar els egos de cada col·laborador.

Desenvolupa un pensament a diversos nivells (pensa com el client, com el col·laborador, com l’usuari, com el programa, pensa en el posicionament, pensa en el sentit del contingut, pensa en l’emoció que provoca …).

Les imatges parlen

Els dissenyadors gràfics s’encarregaran de produir un lloc atractiu, però has de ser tu qui interpreti si la gràfica respon a l’objectiu global del projecte.

El teu sentit estètic s’ha de relacionar amb el pensament lògic per poder triar les millors imatges i donar pas o no a les propostes de disseny.

A un entorn potencialment internacional

Encara que el teu lloc web estigui encaminat inicialment al públic local, pot ser visible a nivell internacional i pot rebre usuaris internacionals procedents de xarxes socials.

Per determinar com encaminar tot aquest flux hauràs dominar l’anglès i conèixer un altre idioma estranger, si més no per manejar bé amb un traductor automàtic.

 L’ètica és diners

Els teus principis ètics t’ajudaran a crear un clima de confiança en el que el que tots els integrants de l’equip podran desenvolupar les seves potencialitats. Regnarà el respecte pel treball dels altres i un esperit de cooperació.

Una bona base ètica afavoreix també el respecte pels drets d’autor i les lleis de protecció de dades, fonamental per evitar futurs plets, que et poden costar molts diners i fins i tot suposar el tancament del lloc web.

A Einnova creem pàgines web pota negra.

bIMG_012431

Antoni Biada d’Einnova responent les preguntes sobre posicionament en cercadors del programa «Es nuestro momento».

Més fotos i vídeo sobre les accions d’Einnova a la fira eShow Barcelona.

El disseny de la botiga online de Ninsfactory, un cas d’èxit en E-commerce

La Cambra de Comerç i Indústria Francesa de Barcelona, va demanar a la Generalitat de Catalunya la col·laboració d’experts en TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) per donar una conferència sobre casos d’èxit de disseny de botiga online. Volien impulsar aquest sector emergent de l’economia i buscaven casos reals d’E-commerce, situacions concretes amb les quals els assistents es poguessin identificar. La seleccionada va ser Einnova, com a especialista en posicionar web i un dels millors dissenyadors web de Barcelona, i concretament per la seva tasca amb el desenvolupament del projecte de la botiga online de Ninsfactory.

sala conferencia

Des d’Einnova sempre hem volgut formar part del teixit tecnològic i empresarial d’aquest mercat en constant ebullició, pel que estem inscrits com a empresa consultora en el Pla Pimestic. Aquest organisme dependent de la Generalitat de Catalunya, actualment substituït pel Pla Idigital, consisteix en un servei d’orientació sobre posicionament web i comerç electrònic, per a empreses. S’encarrega, doncs, de promocionar l’E-commerce i TIC, a través d’una base de dades formada per un grup d’empreses consultores expertes, perquè les empreses i emprenedors que necessitin ajuda i orientació, el puguin tenir per un mòdic preu. La crisi actual també ha afectat a aquest pla, i la Generalitat ha retirat la seva cobertura econòmica perquè siguin les pròpies empreses les que hagin de pagar l’assessoria per una tarifa única de 400 €.

El cas d’èxit mostrat per Einnova en aquesta conferència, que es va fer a Barcelona el 9 de novembre del 2011, va ser el del treball realitzat per al nostre client Ninsfactory, una botiga onlie de productes per a nadons, amb el qual es va aconseguir un important augment de vendes. La clienta, Dolors Candela, ens va conèixer a través d’una fira organitzada a la Fira de Barcelona, en què Einnova va estar present com a única empresa consultora d’E-commerce avançat de l’esmentat Pla Pimestic de la Generalitat de Catalunya.

conferencia

Així, aquest organisme per orientar a empreses en l’entorn digital, va servir de pont entre una empresa amb problemes en el seu negoci virtual, Ninsfactory, i una empresa que ofereix solucions reals, Einnova. Des d’aquesta primera presa de contacte, es van fer dues reunions a les oficines de Vilassar de Mar, i a partir d’aquí tot el treball va ser telemàtic, sent fidels a una de les màxima de l’E-commerce: les grans possibilitats que ofereix internet per treballar i fer negoci a distància.

Primer ens vam centrar en el SEO, per fer arribar més clients potencials a la seva web a través d’un conscienciós treball de posicionament web. I després, en vistes que Ninsfactory era un web amb moltes possibilitats de millores, com la usabilitat i la confiança dels clients potencials, es va elaborar un informe per solucionar aquests errors i implementar les millores recomanades. Amb aquest servei de consultors web, els resultats van començar a arribar i eren tantes les opcions de millora, que des de Ninsfactory van ser conscients que per millorar la web havien de partir de zero, cosa que els seria més rendible a la llarga que anar solucionant «a trossos» els errors de l’antiga.

Els assessorem en tot el procés per fer la nova pàgina web. Utilitzem les tècniques del neuromarketing, i fixem una sèrie de directrius fonamentals per no caure en els errors del passat i assegurar-se un resultat satisfactori. La col·laboració entre Einnova i Ninsfactory estava sent tan fructífera que es van embarcar junts en un nou projecte, Outletprivee, un nou web d’E-commerce centrada en el sector de l’outlet, productes de temporades passades amb sortida comercial.

La conferència, titulada «Les eines imprescindibles per garantir un comerç digital efectiu», va ser tot un èxit, com el treball amb Ninsfactory. Els assistents van poder entendre que millorar la web incrementa les vendes, i que tot error que es trobi el client quan estigui navegant pot suposar que marxi, que ho perdem. És per això que una escassa inversió pot suposar un gran canvi en la nostra web. Podem optimitzar les visites per convertir visitants en clients, i utilitzant tècniques de neuromarketing, el poder de la nostra pàgina web adquireix una altra dimensió.

Podríem utilitzar una imatge per a exemplificar tot aquest procés de millora a les botigues online. Suposem que tenim una galleda (representant metafòricament la nostra botiga online), a la qual entra aigua (que serien els potencials clients que entren a la web), però hi ha uns forats pels quals s’escapa el líquid (o sigui els errors en aquesta web fan que els visitants marxin sense comprar). En aquest punt és on entrem nosaltres, una empresa com Einnova capaç de solucionar els errors de la botiga onlie. Seguint amb el símil, la nostra feina consisteix en posar pegats a la web (galleda), solucionar aquests errors (tapar aquests forats), pels que s’escapen els clients (aigua).

cubo

El resultat és simple, millorant la web els clients no se’n van, i el nostre client té més possibilitats de vendre. I si a això li afegim que mitjançant el posicionament web, el cabal de clients augmenta (més aigua per omplir la galleda), ens trobem amb una empresa d’E-commerce puixant, una botiga online amb possibilitats reals de creixement gràcies a una eina de treball millorada i amb més visites. Vols que t’ajudem a millorar?

Ouletprivee, una cadena de recomanacions avantatjosa per a tothom

En els últims anys ha proliferat un model de ecommerce (comerç electrònic, compra i venda de productes o serveis a través d’internet) basat en els outlets. L’empresa compra a majoristes productes de qualitat a baixos preus i els exposa a la seva botiga online, de manera que els seus clients poden aprofitar-se de grans ofertes i comprar sense moure’s de casa. Un sistema de negoci que està donant grans resultats, però que, com tot, necessita anar renovant-se per seguir arribant a potencials clients i oferir una imatge actual.

Un dels nostres clients, Ninsfactory, una botiga online de productes per a nadons, volia explorar aquestes noves vies de negoci, i es va posar a les nostres mans, per donar un nou impuls a la seva aposta. A Einnova, sempre al dia de les innovacions, ens vam posar mans a l’obra amb aquest projecte que adoptaria el nom de Ouletprivee.

logo_h

Treballem amb un sistema de venda per limitació de temps, una senzilla aplicació informàtica que permet a la pròpia empresa gestionar les seves campanyes de promocions, fixar una data d’inici i de fi per les seves ofertes. Així, el client final disposa d’un marge de temps per poder decidir si li interessa la compra, un compte enrere fins que l’estoc d’aquest producte s’acabi.

administrar-campanas

Una altra de les apostes que vam posar en marxa per Outletprivee va ser un sistema de captació de nous clients basat en les recomanacions dels propis usuaris. Aquest mètode de màrqueting, anomenat apadrinament, és que el client va acumulant punts a mesura que va aconseguint que els seus coneguts també es registrin i comprin a la botiga online. Per exemple, un client envia diversos emails als seus amics per recomanar Outletprivee, per cada un d’ells que es registri aconsegueix un punt, i si a més fa una compra, el client del qual ha partit la recomanació pot acumular fins a deu punts més.

Tots aquests punts són bescanviables per descomptes en següents compres, gràcies a la gestió d’una plataforma de fidelització anomenada Sweet Tooth Rewards. El sistema és molt senzill, quan el nou client realitza la seva compra introdueix un codi i així el client que li havia recomanat, rep el seu descompte al moment. Des d’Einnova ens ha agradat tant aquesta iniciativa de Sweet Tooth Rewards, que ens hem convertit en uns dels seus partners a Espanya, una aliança gràcies a compartir la mateixa ambició per la innovació i les tècniques creatives de màrqueting.

Aquesta cadena de recomanacions entre clients és avantatjosa per a totes les parts. Outletprivee fidelitza als seus clients, capta de nous gràcies a un màrqueting sense cost directe en promocions ni publicitat, i augmenten les probabilitats de seguir fent vendes; per la seva banda, els clients es beneficien de descomptes, i alimenten una sensació de formar part d’un club , un grup de clients intel · ligents que saben aprofitar les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies.

Aquesta sensació de formar part d’un tot també és extrapolable a les empreses que hi ha darrere d’aquesta iniciativa. Com dèiem, Einnova ja som un dels partners de Sweet Tooth Rewards, de l’aliança entre Ninsfactory i Einnova va néixer Ouletprivee, i a més col · laborem amb Magento, una eina informàtica útil i de fàcil maneig per a les empreses de ecommerce que necessitin treballar amb les seves botigues línia per ampliar, millorar, personalitzar … Magento ofereix un ampli ventall de possibilitats a l’abast de tothom, que des d’Einnova recomanem.

Com podeu veure en aquest vídeo, també impartim seminaris sobre la utilització de Magento per als nostres clients

Sumar forces sempre és positiu, dóna lloc a nous projectes, noves associacions, i nous avantatges per a clients intel · ligents.

Natcha i Einnova, una combinació d’Éxit

A Einnova ens vam fer càrrec de la tasca de redissenyar la web de Natcha. Teníem davant nostre un gran objectiu, rellançar-la, treure-li el màxim rendiment a una web amb un gran potencial. El web original va ser creat per nosaltres l’any 2005, però el 2011 va arribar el moment de fer un redisseny, amb l’objectiu de donar-li una imatge atractiva i una estructura còmoda.

La imatge de Natcha a la xarxa havia de ser llaminera, a l’alçada de la qualitat dels seus bombons i pastissos, per la qual cosa es va apostar per un aspecte en què predominaran les grans imatges dels seus productes. Per això es va emprar el Neuromarketing, per aconseguir que els visitants fixessin la seva atenció en punts concrets de la web, els de més interès.

Es va treballar amb conceptes com:

Mapa Fijación web Natcha después NeuroMarketing

Mapa de fixació de la web de Natcha després d’aplicar NeuroMarketing web

Tot per aconseguir que els clients no naveguessin per un espai virtual sense rumb fix i poguessin concentrar-se en els veritables protagonistes de la web: els dolços de Natcha. Així s’aprofitaria cada visita per intentar cridar la seva atenció i no perdre clients potencials.

Un cop acabat el projecte, tres mesos de dur i il · lusionant treball, les xifres van avalar la tasca feta. Els usuaris passen un 40% més de temps visitant la web, el que demostra que una presentació atractiva reté al client i l’aparta de la compulsiva temptació d’abandonar la web i seguir navegant per internet. Ja tenim un potencial comprador seduït i interessat. Aquest assoliment suposa un següent pas: la fidelització d’aquest visitant. Així, es va incrementar un 126% els visitants que tornaven a la web després de la seva primera entrada.

Tenir més visites i durant més temps està molt bé, tot un palmarès de dades que de poc servirien si no repercutissin en les compres. I aquí és on arriba la xifra més demolidora, un 200% d’augment en els formularis de contactes gràcies a la nova web. El que es tradueix en més clients interessats, i més vendes.

Aquesta és la culminació d’un treball ben fet: seduïm, convencem i venem. Einnova, una trajectòria d’èxits al servei de les empreses amb ganes de créixer, com Natcha.

natcha_einnova2 (1)