Presentació de màrqueting geolocalitzat a EXPOCoruña

Aquesta és la presentació de la conferència sobre geolocalització que ha realitzat @antonibiada a # bweb2011

Sobre aquest suport va parlar l’expert en Sistemes Informàtics del Grup Einnova Antoni Biada. «Hi ha moltes estones mortes en els que el mòbil és l’únic entreteniment i cal aprofitar aquesta atenció sobre el nostre negoci», va explicar el català sobre un públic cada vegada més interessat en les oportunitats que ofereix la geolocalització i la realitat augmentada. I per explicar-ho millor va posar dos grans exemples: com conèixer el seu perruquer de confiança a través de Google Maps i el check-in de McDonals. La companyia de menjar ràpid va aconseguir amb promocions exclusives a través de xarxes socials i amb 1.000 dòlars de pressupost, que 600.000 persones es fessin fan del seu perfil a Facebook. «I no cal oblidar que l’objectiu és que ens trobin perquè ens comprin», puntualitzava Biada.
Diario el Xornal, 4 juny 2011

Després li va tocar el torn a Antoni Biada, CEO d’Einnova, que va abordar les aplicacions 3D, Foursquare i FB Places aplicats al màrqueting. «Podem ser molt més productius amb el mobile màrqueting», va avançar, ja que «d’aquí a poc el 100% dels mòbils seran smartphones». «Val la pena centrar-se més en la part del mòbil que a internet, ja que és la que més està creixent», va reconèixer.

També va donar dos exemples d’èxit: McDonalds va incrementar les seves vendes el 33% en utilitzar Foursquare. A més, va aconseguir més de 500 articles en premsa escrita i més de 600.000 nous fans. La campanya va costar 1.000 dòlars. Al Regne Unit, Domino ‘s Pizza, amb Foursquare i Facebook, incrementar el 29% la seva facturació i va aconseguir 36.000 fans.
Diario La Opinión Coruña, 4 juny 2011

El mòbil com a motor
Estretament relacionat amb aquest tema, el fundador i director d’Einnova, Antoni Biada, es va dirigir a l’emergència de comerç geolocalitzat, assegurant que «totes les empreses que tinguin, o que no tinguin Internet, poden aprofitar les oportunitats que ofereix aquest servei. Google Maps i Google Places, Facebook Plaus… aquestes aplicacions permeten la innovació empresarial i atraure nous clients. »
Biada aposta que amb el temps tots els telèfons seran smartphones, però amb la penetració actual ja hi ha èxits com McDonalds amb Foursquare (que amb una inversió de només mil dòlars ha augmentat les seves vendes en un 33%, va aconseguir una àmplia cobertura mediàtica i el va aconseguir voltant de 600.000 fans).
Revista CódigoCero, 5 de juny 2011 (traduït del gallec al català)

bweb2011_coruna

bweb2011_coruna_sala

bweb2011_coruna_confe1

bweb2011_networking

Després li va tocar el torn a Antoni Biada que va abordar les aplicacions 3D, foursquare i FB Places aplicats al màrqueting. «Podem ser molt més productius amb el mobile màrqueting», va avançar, ja que «d’aquí a poc el 100% dels mòbils seran smartphones». «Val la pena centrar-se més en la part mòbil que a internet, ja que és la que més està creixent», va reconèixer.

Biada va assegurar que el mòbil és una gran oportunitat per a empreses que estan en crisi, ja que augmenten la productivitat i els clients. Amb el mòbil més internet va enumerar mitja dotzena d’accions que es poden realitzar: correu, comprar, documents, navegar, traduir, mapes…

També va donar dos exemples d’èxit: McDonalds amb Foursquare incrementar les seves vendes el 33%. A més d’aconseguir més de 500 articles en premsa escrita i més de 600.000 nous fans. La campanya va costar $ 1000. Domino’s Pizza al Regne Unit amb Foursquare i Facebook incrementar el 29% la seva facturació i va aconseguir 36.000 fans.

DesenredandoLaRed.com, 4 juny 2011

Em va semblar també interessant la presentació d’Antoni Biada (Einnova), basada en l’informe España Conecta i destacant la creixent importància que pot tenir per a negocis locals utilitzar serveis de posicionament i geolocalització. En la mesura en què els potencials clients porten cada dia més en els seus mòbils aplicacions com Google Maps, Google Places, Facebook Plaus o Foursquare, interessa als negocis ser visibles en aquests espais i captar clients al seu través.

Antoni considera que aquests tipus de serveis aconsegueixen també crear un sentit de comunitat cap al negoci local a través dels check-in, i va mostrar alguns exemples de com utilitzar realitat augmentada en aquest context.

VictorPuig.es, 6 juny 2011