Analitzar enllaços externs per aconseguir un posicionament web de qualitat per a la meva web

Els enllaços entre pàgines web i dominis són alguns dels punts bàsics per millorar la visibilitat de la teva web en cercadors.

Això permet als motors de recerca analitzar les relacions entre llocs web. Google va trobant noves pàgines, nous enllaços mentre rastregen la web. Cada enllaç és un vot, l’important és si qui vota és creïble, fiable i amb suficient autoritat en la matèria o tema a optimitzar.

Larry Page 1999 va crear la seva recepta per «rankear» cada pàgina al seu lloc. La va anomenar «PageRank», el rànquing de Larry Page.

Molts consultors de posicionament web han buscat enganyar Google creant enllaços poc naturals, buscant sobretot la quantitat d’enllaços sense tenir gairebé en compte la qualitat dels enllaços.

Tots hauríem de ser conscients que el «SEO barat», pot sortir molt car. És millor contractar un expert a Google que no s’aprofiti de la teva web en lloc d’ajudar-te.

Si no pots dedicar temps al posicionament web, et recomanem que contractis nostre servei de posicionament web. De tota manera, valora si tens el proveïdor més adequat per fer-ho amb garanties.

linkbuilding-citation-flow

Perfil d’enllaços: Qualitat i Quantitat

Quin impacte tenen els enllaços externs en la qualitat del posicionament de la meva web

Popularitat
El nombre total de pàgines i dominis que t’enllacen et fan més popular, més important. Encara que si la quantitat sembla poc natural pots tenir problemes.

Veïnat d’enllaços (Neighborhood)
Quan el teu lloc està vinculat a llocs de confiança i bona reputació, el teu lloc web serà percebut com una font de confiança pels motors de cerca. La quantitat d’enllaços que reps de llocs amb molts enllaços no rellevants et poden arribar a perjudicar. Els projectes per desfer el posicionament negatiu tracten de treure els enllaços que et perjudiquen. Això implica molta gestió: Detectar quins enllaços són negatius, contactar amb el webmaster per sol·licitar la baixa, assegurar-se que hagin tret l’enllaç, etc. Estem treballant en una eina pròpia, ara fem servir un full de càlcul per a això.

Textos dels enllaços (Anchor Text)
Si fas servir sempre les mateixes paraules clau en els textos dels enllaços podries tenir problemes. El millor és tenir varietat en els textos dels teus enllaços.

Rellevància temàtica
Els llocs relacionats temàticament tenen més pes i els de poca rellevància despisten.

Frescor
Has d’actualitzar constantment la teva pàgina amb nou contingut, així els cercadors trobaran ràpidament la teva pàgina. Amb una periodicitat constant, els cercadors li donen una major importància als nous continguts.

 

SEO negatiu: El posicionament web que et perjudica

Hi ha qui intenta alterar el sistema de citacions entre llocs dels motors de recerca. Aquestes tècniques, anomenades col·lectivament «barret negre», estan en contraposició amb les legítimes o de «barret blanc».

  • Els esquemes d’enllaços o construccions artificials d’enllaços que manipulen el sistema de Google.
  • Pagar per enllaços està penalitzat per Google i poden treure el teu domini dels resultats de recerca. Això implicaria que rebràs ZERO visites des de Google.
  • Generar un volum elevadíssim d’enllaços des de molts llocs amb poca autoritat tampoc agrada a Google i els devalua.

No creus que el SEO barat pot sortir-te car?

Unnatural inbound links: Com actuar davant l’avís d’enllaços perjudicials de Google?

Hem detectat que alguns dels enllaços que apunten al seu lloc estan utilitzant tècniques fora de Directrius per a administradors web de Google.

Tens Google Webaster Tools configurat al teu domini? Si no és així, configura’l o contracta el servei de posicionament web perquè ho fem nosaltres per tu.

Què fer si reps una notificació de que el teu domini ha rebut enllaços poc naturals?

  1. Analitza les estadístiques de visites de la teva web per veure si baixen les teves visites que provenen de Google.
  2. Verifica que el teu proveïdor de posicionament web o redactor no utilitza tècniques de «barret negre» (Vídeo sobre consells de Google per contractar un SEO respost per Einnova).
  3. Realitza o contracta una auditoria SEO del teu perfil d’enllaços rebuts per utilitzar eines professionals per detectar enllaços poc naturals.
  4. Tracta d’eliminar tots els enllaços perjudicials. Demana’l als autors dels enllaços. Sol·licita l’eliminació dels enllaços als propietaris de la web. Aquest procés consumeix molt de temps i no hi ha una garantia total, no pots tenir control sobre tots els llocs que t’enllacen.
  5. Demana la reconsideració a Google.

En què consisteix l’auditoria del perfil d’enllaços que realitza Einnova?

Identificació d’estratègies d’enllaços

1. Comparació de visibilitat dels enllaços.

Com està funcionant el perfil de links rebuts? Quines tendències de quantitat i qualitat hi ha en comparació amb la competència?

2. Inventariat i control dels enllaços d’autoritat.

Amb mètriques de «citació» s’identifiquen ràpidament els enllaços recents i importants que rep la teva web. Controlar des quins llocs d’autoritat t’enllacen, et permet anar alerta a no perdre’ls.

3. Identificació dels enllaços que la teva competència ha creat recentment.

Conèixer els llocs recents i d’autoritat que rep la teva competència és una informació clau per concertar l’estratègia d’enllaços de la teva competència i ajustar la teva estratègia d’enllaços pròpia.

Aconseguir enllaços de qualitat per millorar posicions de les teves paraules clau.

1. Anàlisi competitiu.

Com rendeix teva web respecte a la competència? Necessites pocs o molts enllaços per superar-ho?
Què llocs serien els de més valor?
En què es diferencia teu perfil d’enllaços i el de la competència?

2. Oportunitats d’enllaços (Link Hubs).

Amb les eines d’anàlisi que fem servir a Einnova podem extreure els enllaços més recents i de més valor de la competència. Així com els llistats que enllacen a més d’un domini dels teus competidors: «Link Hubs». Aquí és on hi ha més probabilitat que t’enllacin.

3. Qualitat dels enllaços i distribució dels textos d’enllaç.

La distribució dels dominis i els textos d’enllaç han estat el factor de més augment amb els canvis de Google. Comparant la teva distribució amb la distribució dels teus competidors pot ajudar a anar un pas més enllà que la teva competència.

4. Ajustar els enllaços interns.

Els teus enllaços interns són importants per assignar l’autoritat a cada pàgina. T’ajudem a identificar quines pàgines tenen millor potencial per posicionar-se i quins textos d’enllaç es podrien millorar.

Procés continu de posicionament web

El posicionament web és un procés continu, si no pots dedicar temps al posicionament web, et recomanem que contractis el nostre servei de posicionament web. Valora si tens el proveïdor més adequat per fer-ho amb garanties.

Analitza les posicions de la teva web amb l’informe de posicionament a Google.