Expliquem de forma fàcil el Posicionament Web de la mà de Merche Fontanals al Connectats de Ser Catalunya del 22/06/13

Al programa de Connectats de Ser Catalunya del 22 de juny, Merche Fontanals, responsable de màrqueting i coordinadora de projectes web d’Einnova, va seguir desvetllant més secrets d’una de les claus a internet, tenir un bon posicionament web.

A aquest podcast pots escoltar el programa complet.

Pots escoltar el podcast de l’entrevista des de 20:30 seg. fins al 28:20 seg.

 einnova_premi_merche_toni

Com explicaries el que significa posicionar una pàgina web?

Posicionar una web vol dir trobar-la amb facilitat a Google. Això vol dir que es pot tenir una pàgina web fantàstica, amb uns productes meravellosos, atens perfectament als teus clients, però si aquests clients no et saben trobar, això ni serveix de res. Així que el que nosaltres proposem és que el seu negoci estigui a un carrer principal d’una gran ciutat, en comptes d’en un carreró sense sortida de qualsevol poble petit, al què difícilment t’arribarà clientela. Aquest seria un símil molt gràfic per saber el que significa estar ben posicionats a Google, o sigui estar molt visible per a gent que vol buscar i comprar productes o serveis a internet. Això és una oportunitat que cal aprofitar.

connectats

Què proposeu des de Einnova sobre SEO?

Tots els esforços com a empresa haurien d’estar enfocats cap a Internet, ja que és el canal pel qual podem derrotar les dificultats que ens arriba d’altres llocs. Això vol dir que cal fer una aposta forta. Des de Einnova volem que la teva pàgina web sigui visible d’una manera fàcil i ràpida per a qualsevol usuari. Per a això nosaltres utilitzem la fórmula de l’entrenament, com una metàfora que ens permet entendre conceptes tècnics de forma molt senzilla. Imaginem-nos que la pàgina web és un esportista, i volem que guanyi la medalla d’or als Jocs Olímpics. Per assolir aquest objectiu es necessita entrenament, i per a això, un bon entrenador. Ser el número u no s’aconsegueix en un dia, es necessita rutina, entrenament, i temps. En aquest procés es necessita paciència, i contractar a algú que tingui experiència. Si busques experts en Google, us trobareu amb Einnova a la primera posició. És un procés a mitjà-llarg termini al qual cal invertir, i confiar en els tècnics experts que estan fent una bona feina amb els canvis i millores a la teva web. Així, aniràs veient com la teva web pujarà posicions a les recerques de Google, i et podràs despreocupar en saber que estàs en bones mans.

Al principi tothom es posa nerviós, ja que vol resultats immediats, però cal entendre que, com en el cas dels esportistes, durant els primers dies es tenen agulletes i no s’obtenen resultats. Aquest treball anirà donant resultats. Es tracta d’una carrera de fons a la qual cal anar assegurant les posicions, o sigui no serveix de res estar posicionat un dia a dalt de tot, per unes determinades paraules clau, i després baixar molts llocs de sobte. Al nostre exemple de l’esport, això seria dopatge, i fent trampes al Google tens moltes possibilitats de ser penalitzat i caure. Cal fer una feina ben feta, constant i regular, i al final els resultats sempre arriben. Cal tenir paciència als primers mesos i tenir un punt de vista a un any vista. Fer una prova de tres mesos per veure què passa, per exemple, no serveix de res, ja que s’haurà fet molta feina però no s’aconseguirà cap medalla. El nostre objectiu són les medalles, i per això demanem un any de marge. Això no vol dir que en un any no aconseguim resultats, ni molt menys, però aquest és el temps en què ens comprometem perquè els nostres clients tinguin el retorn de la inversió. Tots els nostres clients aconsegueixen recuperar la inversió i guanyar diners, almenys a partir d’aquest moment.