Desvetllem els secrets de les frases per al posicionament web al Connectats de Ser Catalunya del 09/06/13

Al programa de Connectats de Ser Catalunya del 09 de juny, Toni Biada, CEO i fundador d’Einnova, ens revela els secrets a l’hora de seleccionar les millors frases per posicionar el nostre web.

A aquest podcast pots escoltar el programa complet.

Pots escoltar el podcast de l’entrevista des de 27:30 seg. fins al 37:50 seg.

cadena_ser_einnova_2

Quin criteri s’utilitza per triar bé les frases per al posicionament web?

Un dels secrets més importants que han de saber els nostres clients és com triar les paraules de cerca més eficaços per atreure visites, aconseguir convertir aquestes visites, i que quan un usuari els busqui a internet els trobi. Hem de tenir en compte que els internautes busquen d’un forma molt concreta, no amb termes generals, sinó amb paraules molt ajustades al que busquen i esperen trobar. Cal aclarir que si algú posa a Google el nom de la nostra marca, apareixerem, però la gràcia està en aconseguir que ens trobin pels serveis o productes que oferim. Hem de tenir en compte que quan algú busca a internet (hi ha 300 milions de cerques a Google Espanya al dia), normalment no et coneix, però sí que sap el que necessita.

Com assessoreu als vostres clients des de Einnova?

Nosaltres, com a experts en Google, utilitzem frases en què apareixen els serveis més importants que aquesta empresa ofereix. Si disposem de molts serveis, en lloc de pretendre potenciar tot, hem de centrar-nos als serveis que aporten més valor a la teva empresa, els que són més importants per a tu, ja sigui pels que més vens, més marge obtens o més visites et suposen . El primer consell seria aquest, reduir el ventall d’oferta als més destacats, tant per a tu com a empresa, com per als usuaris. Després nosaltres busquem, en paral · lel, les paraules de cerca que estan relacionades amb aquests serveis o productes i que puguin convertir més.

La gent és molt creativa realitzant cerques. Cal tenir en compte que, en una anàlisi interna que hem fet a Einnova, hem vist que en un 85% de les vegades en un mes la gent no repeteix les mateixes combinacions de paraules. Tots busquem d’una forma molt variada, quan en el fons busquem el mateix.

És molt difícil aconseguir l’objectiu de posicionar-se bé?

La tècnica que fem servir a Einnova, amb 11 anys d’experiència amb SEO, és treballar de la mà del client, donant-li als nostres tècnics la màxima informació de l’empresa i la seva web. Per aconseguir els millors resultats revisem constantment les tendències de recerca de les paraules, per exemple cada vegada s’utilitza menys la paraula qualitat i més la paraula barat, com a conseqüència de la situació de crisi. També cal tenir en compte que com més paraules puguis posicionar més opcions d’èxit. A més inverteixis en hores dedicades en posicionament, més garanties tindràs d’obtenir millors resultats, això és una realitat innegable.