Posicionament Web de pota negra

Els usuaris realitzen milions de recerques cada dia a Internet, així que cal que t’asseguris de que la nostra web sigui trobada entre les primeres opcions que ofereix el cercador en resposta a les paraules que l’usuari introdueixi. Per exemple, si vens mobiliari d’oficina onlie, hauràs d’aparèixer en les primeres posicions quan un client potencial posi a Google «taula despatx director». A Einnova, com a empresa d’experts en Google, estem especialitzats en el posicionament web (SEO). Aquest treball consisteix en la vinculació de paraules clau a la web a la cual ens  interessa fer pujar als esglaons de la gran baralla diària per estar entre les primeres posicions dels cercadors.

einnova-jamon

A Einnova t’oferim dues opcions per poder entrar a la zona anomenada pels experts com el triangle d’or (la part superior i esquerra de la primera pàgina del cercador):

  • A través del SEO (sigles del terme anglès Search Engine Optimization), amb una vocació més a llarg termini i amb millors resultats que l’altra opció, per arribar al primer lloc natural de les recerques, que és la zona que transmet més confiança als usuaris i en què es fan més consultes, just per sota dels anuncis de pagament a Google.
  • I l’altra és la zona patrocinada d’AdWords, pagar un anunci a Google per sortir a la capçalera dels resultats del cercador. Aquesta tècnica forma part del SEM (Search engine marketing), que t’ofereix uns resultats més ràpids, però no per això millors.

Podríem exemplificar aquesta tasca amb un cas d’èxit amb el qual aconseguim uns grans resultats, la botiga online Bellotadejabugo.com. Aquest client tenia un objectiu, buidar el seu estoc immobilitzat de pernils de gla sense vendre. L’estratègia va ser utilitzar el posicionament web per aconseguir un avantatge sobre els seus competidors, i poder arribar als clients potencials amb major eficàcia.

El resultat va ser un increment de les vendes d’un 50% en relació al’any anterior. Així, en un període de gairebé un any, des de gener fins a octubre de 2011, les vendes van ser el doble i el nostre client va poder donar sortida al seu estoc parat de pernils de gla.

posicionamiento jamonjabugo 1

En aquest cas, el posicionament «pota negra» va ser possible gràcies a una tasca d’estudi de les multitudinàries paraules i expressions que els possibles clients utilitzaven en les seves recerques. Aquesta anàlisi mostrava que els visitants rarament coincidien en les seves «ocurrències» (paraules de recerca) per arribar a la web, és a dir que utilitzen moltes paraules i combinacions diferents quan es posen davant d’un teclat d’ordinador.

Les dades parlen per si mateixos: en un 86% dels casos la gent no coincideix en els seus paràmetres de recerca. Aquesta creativitat del navegant va obligar a Einnova a treballar amb moltes paraules clau, un munt d’expressions i combinacions per coincidir amb les recerques dels clients. Coneixent els seus criteris de recerca podem arribar-hi a ells.

posicionamiento jamonjabugo 2

Aquest és un exemple clar i concís de com actuar en temps de crisi:

– Amb una escassa inversió podem aconseguir un gran impacte.
– Demostrant la gran eficàcia que té Internet si es fa una bona feina de posicionament web.
Vendre més amb menys és possible.