Cadena SER entrevista a @antoniBiada de @einnova

Un dels objectius d’Einnova sempre ha estat divulgar les noves tecnologies i la seva aplicació al sector del màrqueting online, el comerç electrònic, i tot el relacionat amb el creixement de les empreses a Internet. És per això que Antoni Biada, CEO i fundador d’Einnova, està col·laborant amb el programa Connectats de Ser Catalunya.

Marta Palència, comunicadora i ànima mater del programa radiofònic, compta amb Antoni Biada com a consultor homologat de la Generalitat de Catalunya. La nostra dilatada experiència de 16 anys pot ajudar a moltes empreses al context de crisi econòmica que vivim actualment, ja que mitjançant casos reals de clients nostres, mostrem les vies per utilitzar les noves tecnologies i aconseguir així l’èxit.

la foto ser 1

Al programa del 7 d’abril:

El gerent d’Einnova, va presentar la nostra empresa, va parlar de neuromarketing, va analitzar les claus per sortir de la crisi, i els motius pels quals vam guanyar premis:

 • Com podem obtenir millors resultats amb el màrqueting online?
 • Analitzem l’entrevista que Einnova va realitzar l’any 2009 al director general de Google a la que en diverses ocasions li preguntem com afrontar la crisi.
 • Descobrim per què vam guanyar el premi a millor Campanya de Analítica web al DUO Awards del eShow 2012 amb el client Natcha i el premi al Millor Servei Analítica Web 2011.

A aquest podcast pots escoltar el programa que es va emetre el diumenge 7 d’abril:

Pots escoltar el podcast de l’entrevista des 4:30 seg. fins al 19:30 seg.

la foto ser 2

Al programa del 14 d’abril:

Antoni Biada, va afrontar un altre dels punts clau per aconseguir l’èxit a Internet: el posicionament web. «Avui dia, tota empresa ha de tenir experts en Google» afirma el gerent d’Einnova durant l’entrevista a la Cadena SER:

 • Estant ben posicionats augmentem les oportunitats de negoci a Internet.
 • Analitzem el cas d’èxit de Cyberall Group, que ha multiplicat per 20 les seves visites gràcies a un bon posicionament web internacional.
 • Com aconseguir arribar fins al primer lloc als cercadors?

A aquest podcast pots escoltar el programa que es va emetre el diumenge 14 d’abril:

Pots escoltar el podcast de l’entrevista des 30:35 seg. fins al 36:15 seg.

la foto ser 3

Al programa del 21 d’abril:

El fundador d’Einnova va parlar sobre el comerç electrònic i la seva adaptació a dispositius mòbils, basant-nos en casos d’èxit dels nostres clients. Antoni Biada assegura que «amb una inversió baixa pots fidelitzar clients i oferir-los una experiència de compra més còmoda»:

 • L’E-commerce (botiga penjada a internet) ben adaptat a mòbils i tablets ens permet vendre qualsevol producte o servei en qualsevol moment i lloc del món. És una tendència en creixement i a aprofitar per les empreses.
 • Exposem el cas d’èxit de Fruiting, una botiga online de fruita ecològica, que ha augmentat un 266% en vendes, gràcies a preparar un web per a mòbils i una campanya de màrqueting a través d’imants de nevera amb codi QR.
 • Un altre exemple de com busquem les millors solucions per als nostres clients és BellotadeJabugo, un comerç electrònic de pernils de gla que gràcies a una bona estratègia de posicionament web va incrementar la seva facturació en un 50% durant un període de crisi, del 2010 al 2011.

A aquest podcast pots escoltar el programa que es va emetre el diumenge 21 d’abril:

Pots escoltar el podcast de l’entrevista des de 23:45 seg. fins al 30:45 seg.

 

Al programa del 28 d’abril:

Toni Biada, gerent d’Einnova, va parlar sobre les moltes possibilitats que ofereixen els codis QR:

 • El codi QR és com el de barres però en forma de quadrats, amb el qual a través d’un escàner des del teu dispositiu mòbil es transforma en text, i aquest text pot ser una pàgina web. O sigui és una forma de linkarte des d’una imatge en paper directament fins a un contingut virtual.
 • Es pot utilitzar com un sistema de fidelització de clients. A través del teu aplicació de mòbil tens un lector de codis QR que t’envia a una web amb una promoció, per exemple per obtenir un regal per acumulació de compres. Molt útil per a campanyes de màrqueting.
 • També són molt útils per donar-nos a conèixer a nous usuaris, com captació de nous clients. Per exemple, oferint un descompte o regal a través d’un codi QR imprès en un cartell publicitari. Es tracta d’una eina de màrqueting molt potent a aprofitar, ja que ens permet traspassar del món físic al virtual, del paper als nostres mòbils, de forma immediata. A més suposa una estratègia que no requereix una gran inversió, molt assequible per totes les butxaques.

A aquest podcast pots escoltar el programa complet.

Pots escoltar el podcast de l’entrevista des 15:50 seg. fins al 23:20 seg.

 

Al programa del 05 de maig:

Toni Biada, CEO i fundador d’Einnova, va explicar els beneficis de les aplicacions mòbils:

 • El major problema que té avui dia fer una aplicació és el cost, que pot ser de 3000 € cap amunt si es fa a mida. El gran avantatge al fer-ho de forma modular és que podem oferir uns preus molt competitius, ja que per uns 1000 € qualsevol professional o Pime pugui tenir la seva pròpia aplicació. Després, per una quota mensual anem actualitzant aquest sistema amb noves funcionalitats. La clau és que puguem tenir un sistema d’aplicació que sempre estigui viu, i que es vagi adaptant a les novetats.
 • Cal tenir en compte que hi ha funcions que només ens les permeten els dispositius mòbils, com el sistema de geolocalització, per arribar fins a un restaurant, per exemple. Una altra opció seria poder enviar un missatge de veu, com arxiu adjunt a un email, gravant al moment des del mòbil. Són noves formes de comunicació, immediates, ràpides i senzilles. També serveix per potenciar les nostres xarxes socials, com Facebook i Twitter. És una eina molt potent que es pot aprofitar per a comunicar-se millor.

En aquest podcast pots escoltar el programa complet.

Pots escoltar el podcast de l’entrevista des de 24:05 seg. fins al 32:40 seg.

 

Al programa del 19 de maig:

Jordi Rosell, consultor de màrqueting online, i analista i desenvolupador web a Einnova, ens parla sobre l’optimització de la conversió. Com a especialista en comerç electrònic, ens explica com vendre internet, per aprofitar aquesta nova via de negoci:

 • Tots estem convertint, quan rebem formularis d’interès, quan venem … tot això es pot considerar conversió. Ja que quan algú entra a la nostra web i realitza l’acció que nosaltres desitgem que facin, estan convertint. Per això hem de tenir clar quin és l’objectiu d’una web.
 • Si per exemple cada dia aconseguim que de 100 visites, una d’elles converteixi, ja tenim una ràtio de conversió, 1 de 100. Si millorem la web, fent-la més fàcil i accessible, podem aconseguir més conversions, més vendes, aquesta millora es diu optimització. Amb el mateix trànsit podem persuadir millor als nostres usuaris.
 • Des d’Einnova oferim una eina gratis per saber quins podrien ser els teus ingressos anuals amb una bona optimització de conversió. Amb un senzill programa d’analítica web pots saber quantes visites tens a la teva pàgina web, quantes d’aquestes visites acaben convertint o comprant, i saber el cost mitjà de les comandes d’aquests clients. Introduint aquestes senzilles dades podries saber quin benefici et podria originar les millores en optimització, o sigui quants diners més podries guanyar.

A aquest podcast pots escoltar el programa complet.

Pots escoltar el podcast de l’entrevista des de 20:30 seg. fins al 28:55 seg.

 

Al programa del 26 de maig:

Toni Biada, CEO i fundador de Einnova, va explicar com millorar la web a través del Test A i B:

 •  Els Test A i B és fer dues versions de la mateixa pàgina web però amb un petit canvi, per poder analitzar quina de les dues versions aconsegueix millors resultats, per exemple mesurant vendes en cas d’una botiga online. La gràcia és que són els mateixos usuaris de la pàgina web els que decideixen, sense saber-ho, quina de les dues versions del web funciona millor i, al capdavall, es quedarà com a definitiva.
 • Ja fa cinc anys que utilitzem el test A i B, aconseguint molt bons resultats. I és que a vegades fent un petit canvi a la web, com seria un canvi de fotos o imatges, s’augmenten molt les conversions, o sigui més vendes. Amb aquestes proves es pot anar polint i millorant la pàgina web poc a poc. No només s’utilitza per a botigues online, sinó que també es pot fer per a webs corporatives o empreses de serveis. Per exemple, provant amb dos eslògans diferents, i que cada usuari vagi veient un o altre de forma aleatòria. El resultat de quina frase ha motivat més, el podem obtenir, per exemple, si mesurem quanta gent ha omplert els formularis de contacte.
 • La nostra experiència ens confirma que, utilitzant aquesta tècnica, els nostres clients estan incrementen les seves vendes. Amb les mateixes visites que ells tenen venen més, només amb fer petits canvis. Quant a la durada, les proves duren tres mesos. Durant el primer mes vam estudiar quines imatges posaríem, en el segon mes vam provar aquestes imatges a temps real perquè bastants usuaris puguin contestar-les, i ja en el tercer mes decidim quina versió és la que millors resultats ha obtingut, i per tant la guanyadora i definitiva . Pel que fa al cost que suposa, cal destacar que és molt econòmic i assequible, ja que pots contractar un paquet per hores. Amb molt pocs recursos, però ben invertits, podem aconseguir un gran impacte i benefici a Internet.

A aquest podcast pots escoltar el programa complet.

Pots escoltar el podcast de l’entrevista des de 30:00 seg. fins al 37:05 seg.

 

Al programa del 2 de juny:

Toni Biada, CEO i fundador d’Einnova, ens va parlar de com desenvolupar una aplicació per a dispositius mòbils, i quines funcions ens pot aportar:

 •  Podríem posar com a exemple una App que hem desenvolupat per a un hotel a la Costa Daurada, l’Hotel & Spa Sant Pere del Bosc, amb la qual poden comunicar-se millor. El primer amb un botó de trucada directa. També, aprofitant la geolocalització, poder arribar de forma fàcil i guiada a través del GPS. Una altra millora en la comunicació seria la possibilitat que ofereix fer una reserva directament amb una nota de veu que l’hotel els arribarà en forma de fitxer d’àudio adjunt a un correu electrònic.
 • Una altra funció molt senzilla, però molt pràctica, és poder enviar una foto a través del correu electrònic associat a la App Això ens permet dues opcions. Una seria posar en marxa un concurs de la millor foto de relax a l’hotel, fomentant la participació dels clients, I per altra banda, les fotos també poden servir com a testimoni crític, o sigui per avisar a recepció d’una cosa que no ens agrada per poder solucionar aquest problema en el moment. Això suposa un avanç en la comunicació amb els clients, guanyant en immediatesa i senzillesa.
 • Pel que fa a la fidelització i captació, a aquesta aplicació que es pot trobar a les plataformes d’Android i Iphone, hem utilitzat els codis QR per llançar diverses promocions, com rebre un mojito gratis, o per aconseguir un descompte 2X1 en massatge en parella. L’App també és una eina molt útil per potenciar les xarxes socials, com compartir comentaris i fotos de les estades dels clients a aquest hotel.
 • Aquesta aplicació es pot replicar per altres models de negoci, com restaurants,perruqueriesbotiguesescolesdiscoteques … Qualsevol pot tenir la seva pròpia App personalitzada, perquè es puguin beneficiar tant els usuaris, amb descomptes i una millor comunicació, com la pròpia empresa , amb una nova i poderosa eina de màrqueting. Amb una App guanyen tots.

A aquest podcast pots escoltar el programa complet.

Pots escoltar el podcast de l’entrevista des de 20:45 seg. fins al 29:30 seg.

 

Al programa del 09 de juny:

Toni Biada, CEO i fundador d’Einnova, ens revela els secrets a l’hora de seleccionar les millors frases per posicionar el nostre web:

 • Un dels secrets més importants que han de saber els nostres clients és com triar les paraules de cerca més eficaços per atreure visites, aconseguir convertir aquestes visites, i que quan un usuari els busqui a internet els trobi. Hem de tenir en compte que els internautes busquen d’un forma molt concreta, no amb termes generals, sinó amb paraules molt ajustades al que busquen i esperen trobar. Cal aclarir que si algú posa a Google el nom de la nostra marca, apareixerem, però la gràcia està en aconseguir que ens trobin pels serveis o productes que oferim. Hem de tenir en compte que quan algú busca a internet (hi ha 300 milions de cerques a Google Espanya al dia), normalment no et coneix, però sí que sap el que necessita.
 • Nosaltres, com a experts en Google, utilitzem frases en què apareixen els serveis més importants que aquesta empresa ofereix. Si disposem de molts serveis, en lloc de pretendre potenciar tot, hem de centrar-nos als serveis que aporten més valor a la teva empresa, els que són més importants per a tu, ja sigui pels que més vens, més marge obtens o més visites et suposen . El primer consell seria aquest, reduir el ventall d’oferta als més destacats, tant per a tu com a empresa, com per als usuaris. Després nosaltres busquem, en paral · lel, les paraules de cerca que estan relacionades amb aquests serveis o productes i que puguin convertir més. La gent és molt creativa realitzant cerques. Cal tenir en compte que, en una anàlisi interna que hem fet a Einnova, hem vist que en un 85% de les vegades en un mes la gent no repeteix les mateixes combinacions de paraules. Tots busquem d’una forma molt variada, quan en el fons busquem el mateix.
 • La tècnica que fem servir a Einnova, amb 11 anys d’experiència amb SEO, és treballar de la mà del client, donant-li als nostres tècnics la màxima informació de l’empresa i la seva web. Per aconseguir els millors resultats revisem constantment les tendències de recerca de les paraules, per exemple cada vegada s’utilitza menys la paraula qualitat i més la paraula barat, com a conseqüència de la situació de crisi. També cal tenir en compte que com més paraules puguis posicionar més opcions d’èxit. A més inverteixis en hores dedicades en posicionament, més garanties tindràs d’obtenir millors resultats, això és una realitat innegable.

A aquest podcast pots escoltar el programa complet.

Pots escoltar el podcast de l’entrevista des de 27:30 seg. fins al 37:50 seg.

 

Al programa del 22 de juny:

Merche Fontanals, responsable de màrqueting i coordinadora de projectes web d’Einnova, va seguir desvetllant més secrets d’una de les claus a internet, tenir un bon posicionament web:

 • Posicionar una web vol dir trobar-la amb facilitat a Google. Això vol dir que es pot tenir una pàgina web fantàstica, amb uns productes meravellosos, atens perfectament als teus clients, però si aquests clients no et saben trobar, això ni serveix de res. Així que el que nosaltres proposem és que el seu negoci estigui a un carrer principal d’una gran ciutat, en comptes d’en un carreró sense sortida de qualsevol poble petit, al què difícilment t’arribarà clientela. Aquest seria un símil molt gràfic per saber el que significa estar ben posicionats a Google, o sigui estar molt visible per a gent que vol buscar i comprar productes o serveis a internet. Això és una oportunitat que cal aprofitar.
 • Tots els esforços com a empresa haurien d’estar enfocats cap a Internet, ja que és el canal pel qual podem derrotar les dificultats que ens arriba d’altres llocs. Això vol dir que cal fer una aposta forta. Des de Einnova volem que la teva pàgina web sigui visible d’una manera fàcil i ràpida per a qualsevol usuari. Per a això nosaltres utilitzem la fórmula de l’entrenament, com una metàfora que ens permet entendre conceptes tècnics de forma molt senzilla. Imaginem-nos que la pàgina web és un esportista, i volem que guanyi la medalla d’or als Jocs Olímpics. Per assolir aquest objectiu es necessita entrenament, i per a això, un bon entrenador. Ser el número u no s’aconsegueix en un dia, es necessita rutina, entrenament, i temps. En aquest procés es necessita paciència, i contractar a algú que tingui experiència. Si busques experts en Google, us trobareu amb Einnova a la primera posició. És un procés a mitjà-llarg termini al qual cal invertir, i confiar en els tècnics experts que estan fent una bona feina amb els canvis i millores a la teva web. Així, aniràs veient com la teva web pujarà posicions a les recerques de Google, i et podràs despreocupar en saber que estàs en bones mans.
 • Al principi tothom es posa nerviós, ja que vol resultats immediats, però cal entendre que, com en el cas dels esportistes, durant els primers dies es tenen agulletes i no s’obtenen resultats. Aquest treball anirà donant resultats. Es tracta d’una carrera de fons a la qual cal anar assegurant les posicions, o sigui no serveix de res estar posicionat un dia a dalt de tot, per unes determinades paraules clau, i després baixar molts llocs de sobte. Al nostre exemple de l’esport, això seria dopatge, i fent trampes al Google tens moltes possibilitats de ser penalitzat i caure. Cal fer una feina ben feta, constant i regular, i al final els resultats sempre arriben. Cal tenir paciència als primers mesos i tenir un punt de vista a un any vista. Fer una prova de tres mesos per veure què passa, per exemple, no serveix de res, ja que s’haurà fet molta feina però no s’aconseguirà cap medalla. El nostre objectiu són les medalles, i per això demanem un any de marge. Això no vol dir que en un any no aconseguim resultats, ni molt menys, però aquest és el temps en què ens comprometem perquè els nostres clients tinguin el retorn de la inversió. Tots els nostres clients aconsegueixen recuperar la inversió i guanyar diners, almenys a partir d’aquest moment.

A aquest podcast pots escoltar el programa complet.

Pots escoltar el podcast de l’entrevista des de 20:30 seg. fins al 28:20 seg.

 

Al programa del 29 de juny:

Merche Fontanals, responsable de màrqueting i coordinadora de projectes web d’Einnova durant quatre anys, ens explica com millorar i optimitzar la nostra web gràcies al neuromàrqueting:

 • El nostre treball consisteix en, de la mà del client, aconseguir un treball òptim pel que fa al disseny web per a webs corporatives o botigues en línia. Darrerament està demostrat que les tècniques de neuromàrqueting web funcionen per millorar els resultats de les web. L’important és que quan algú entra en un web, una botiga online per exemple, puguem aplicar aquestes estratègies que ajudin a la decisió de compra de l’usuari. El neuromàrqueting és una tècnica nova que portem aplicant des de fa tres anys a Einnova, per a totes les webs dels nostres clients, i obtenint molt èxit. Als EUA s’utilitza des de fa anys per millorar en la persuasió dels internautes, la clau està en la forma de comunicar-nos amb ells. A vegades amb petits detalls, com canvis de paraules o imatges, l’usuari no és conscient però l’acompanya cap al camí que ens interessa, com arribar a un formulari de contacte o al carret de la compra. Això genera confiança i un seguit de pautes inapreciables, que porta al potencial client a sentir-se més còmode.
 • Tenim un programa que ens ajuda a dirigir la part del neuromàrqueting perquè pugui llegir a un web les tècniques utilitzades per millorar el seu funcionament. També forma part del’anàlisi de la conducta humana dins del sector d’Internet, ja que tots tenim conductes predictibles, i així, sabent prèviament el que el client vol, ajudem al procés perquè sigui més fluid, natural, i humà. El component visual, de disseny, la ubicació dels diferents components de la informació, la redacció del text… tots aquests elements fan aquesta navegació per la web més fàcil i atractiva. S’estudien més de 160 factors que poden influir en aquestes tècniques de persuasió.
 • El neuromàrqueting ens ofereix un avantatge fonamental, distingir-nos de la competència. A Internet estan tots, i si no estàs no existeixes, així que cal tenir un factor diferencial, per destacar i ser millors que la nostra competència. Aquestes tècniques ens ajuden a captar més clients i vendre més. Podríem oferir un exemple per entendre una mica millor la seva importància. Un client nostre, una pastisseria de Barcelona, Natcha, tenien una web i es la millorem amb neuromàrqueting. Han aconseguit un canvi espectacular, aconseguint unaugment del 200% en formularis de contacte rebuts a través de la pàgina web. Així, han aconseguit que la part de venda física que ha baixat, com en tots els negocis a causa de la crisi, compensar-la amb aquest espectacular increment gràcies a l’entorn virtual, de la mà del neuromàrqueting.

A aquest podcast pots escoltar el programa complet.

Pots escoltar el podcast de l’entrevista des de 16:10 seg. fins al 24:00 seg.

 

Marta Palencia presenta el programa de divulgación tecnológica de la Cadena Ser @connectatsser

Marta Palencia presenta el programa de divulgació tecnològica de la Cadena Ser @connectatsser
Antoni Biada en los estudios de la Cadena SER
Antoni Biada als estudis de la Cadena SER

 

Marta Palencia entrevista al gerente de Einnova, Antoni Biada
Marta Palencia entrevista al gerent d’Einnova, Antoni Biada

Entrevista que vam realitzar l’any 2009 al director general de Google,  Javier Rodríguez Zapatero.

Li preguntem en diverses ocasions sobre com afrontar la crisi. Més a https://www.einnova.com/ca/expertos-google