Expliquem com millorar la web a través del Test A i B al Connectats de Ser Catalunya del 26/05/13

Al programa de Connectats de Ser Catalunya del 26 de maig, Toni Biada, CEO i fundador de Einnova, va explicar com millorar la web a través del Test A i B

A aquest podcast pots escoltar el programa complet.

Pots escoltar el podcast de l’entrevista des de 30:00 seg. fins al 37:05 seg.

 cadena_ser_einnova_3

Què són i què ens aporten els Test A i B?

És fer dues versions de la mateixa pàgina web però amb un petit canvi, per poder analitzar quina de les dues versions aconsegueix millors resultats, per exemple mesurant vendes en cas d’una botiga online. La gràcia és que són els mateixos usuaris de la pàgina web els que decideixen, sense saber-ho, quina de les dues versions del web funciona millor i, al capdavall, es quedarà com a definitiva.

Quant de temps fa que s’utilitza aquest senzill mètode de millora?

Ja fa cinc anys que utilitzem el test A i B, aconseguint molt bons resultats. I és que a vegades fent un petit canvi a la web, com seria un canvi de fotos o imatges, s’augmenten molt les conversions, o sigui més vendes. Amb aquestes proves es pot anar polint i millorant la pàgina web poc a poc.

A què webs es pot utilitzar?

No només s’utilitza per a botigues online, sinó que també es pot fer per a webs corporatives o empreses de serveis. Per exemple, provant amb dos eslògans diferents, i que cada usuari vagi veient un o altre de forma aleatòria. El resultat de quina frase ha motivat més, el podem obtenir, per exemple, si mesurem quanta gent ha omplert els formularis de contacte.

Quins beneficis obtenim i quant temps dura un Test?

La nostra experiència ens confirma que, utilitzant aquesta tècnica, els nostres clients estan incrementen les seves vendes. Amb les mateixes visites que ells tenen venen més, només amb fer petits canvis. Quant a la durada, les proves duren tres mesos. Durant el primer mes vam estudiar quines imatges posaríem, en el segon mes vam provar aquestes imatges a temps real perquè bastants usuaris puguin contestar-les, i ja en el tercer mes decidim quina versió és la que millors resultats ha obtingut, i per tant la guanyadora i definitiva . Pel que fa al cost que suposa, cal destacar que és molt econòmic i assequible, ja que pots contractar un paquet per hores. Amb molt pocs recursos, però ben invertits, podem aconseguir un gran impacte i benefici a Internet.